Muutama vinkki ihonhoitoon

Emme ehkä usein ajattele, että ihomme on elävä elin. Se on itseasiassa suurin elin joka kehostamme löytyy. Iholla on monta tehtävää, se suojaa esimerkiksi kemikaaleilta sekä saasteilta ja iho viestii tunteitamme esimerkiksi punastuessamme. Iho säätelee elimistömme lämpötilaa ja raskauden aikana kollageeni- ja elastaaniproteiinit auttavat ihoa venymään ja supistumaan. Tiesitkö, että soijapapujen, kanan, tonnikalan sekä linssien proteiinit auttavat ihoa korjaamaan itse itseään?

Miten kosmetologit hoitavat ihoamme kasvohoidoissa? Kerran viikkoon teen itselleni täydellisen kasvohoidon kotona. Ihan ensimmäisenä ihon alkupuhdistus jolloin iho valmistetaan hoitoa varten. Toisena, ihon pinnalta kuoritaan kuollutta ihosolukkoa. Kolmantena ihoa lämmitetään jotta ihohuokoset saadaan laajenemaan epäpuhtauksien puhdistusta varten. Käytän tässä kasvoliinaa jonka lämmitän vedessä samalla kun keitän vedenkeittimessä teevettä. Neljäntenä, mekaaninen ihonpuhdistus esimerkiksi ihomatoraudalla jolla puhdistetaan ihon epäpuhtaudet kuten mustapäät ja näppylät. Seuraavaksi kasvot hierotaan ja hieronnan aikana imeytän tehoaineita kuten manteliöljyä tai Pitta -sarjan kasvoöljyä. Kasvohoidon viimeistelee kasvonaamio joka on usein itse tehty savinaamio. Tämä kuitenkin riippuu täysin siitä, mikä tarve ihollani on. Lopuksi levitän silmänympärysvoiteen sekä päivävoiteen uv-suojalla.

Miksi suosia luonnonkosmetiikkaa ihollamme? Luonnonkosmetiikan ainesosat tuotetaan ihmisarvoa kunnioittaen ja huolehditaan eettisesti arvokkaista työskentelyolosuhteista. Tuotantoprosessit ovat ympäristöystävällisiä ja työntekijöistä pidetään huolta koko tuotteen valmistusprosessin ajan. Eläinkokeita ei käytetä missään olosuhteissa ja vegaaniset tuotteet eivät sisällä mitään eläinperäisiä aineita. Ainesosat ovat 100% biohajoavia sekä suurinosa vegaanisia ja/tai käsintehtyjä. Luonnonkosmetiikan ainesosat ovat usein tarkoin valittuja eivätkä sisällä ympäristölle haitallisia aineita kuten mikromuoveja tai säilöntäaineita kuten parabeeneja. Ainesosat ovat laadultaan ihanteellisimpia, sillä luonnonkosmetiikassa käytetään eteerisiä öljyjä, yrttejä sekä marjoja. Huomautuksena, että mitkään kosmetiikkatuotteet eivät saa imeytyä ihomme läpi, sen määrittää EU:n tuoteturvallisuuslainsäädäntö. Esimerkiksi kaupan perus vartalovoide ei imeydy ihoon vaan lisää ainoastaan ihon päällikerroksen kosteuspitoisuutta kun taas apteekin Bepanthen -voide kuuluu lääkevoiteisiin joilla on oikeus imeytyä ihon kerrosten läpi. Lääkevoiteissa seurataan omaa lääkelakia eivätkä siis liity kosmetiikan lainsäädäntöihin. Itselleni on täkeää tietää ainesosat ihan senkin myötä, että maksanko vedellä laimennetusta tuotteesta kivan purkin takia vai saman hinnan oikeasti kosteutta ylläpitävästä ja hoitavasta tuotteesta. Se, että kosmetiikan aineosat eivät imeydy ihomme läpi, ei tarkoita etteikö kemikaalit pysähtyisi pintakerrokseen eli epidermikseen mahdollisesti tukkien talirauhasia ja karvatuppeja koska aineilla ei ole mitään todellista tarvetta ihollemme kuten säilöntäaineilla ja mikromuoveilla. Pintakerroksessa kemikaalit voivat myös aiheuttaa ihottumia ja muita rajuja iho-oireita. Kun pesemme kemikaalit iholtamme, kaikki ne kemikaalit ja muovit päätyvät suorinta reittiä vesistöihin ja/tai sekajätteen mukana luontoon.

Ihonhoidossa on muistettava myös se, että suurin vaikutus lähtee sisältä. Iho uusiutuu sisältäpäin eli vanha iho hilseilee pois uuden tieltä. Vesi on yksi tärkeimmistä aineista ihomme sekä kehomme hyvinvoinnin kannalta sisäisesti. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on enemmän kuin tärkeää. Meikkisiveltimet pitäisi puhdistaa usein ja tyynyliinakin olisi hyvä vaihtaa useammin kuin kerran kolmessa kuukaudessa. Ihomme on myös erilainen kesällä ja talvella, samoja meikkejä ja ihonhoitotuotteita ei voi käyttää vuodesta toiseen, ihon mukaan täytyy elää ja hoitaa sitä niinkuin tarve vaatii.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *