Oletko pitta, vata vai kapha?

Oletko kuullut sanoista pitta, vata ja kapha? En ollut minäkään kuukausi takaperin. Ayurvedassa ihminen jaetaan seitsemään erilaiseen peruskehotyyppiin. Peruskehotyypillä tarkoitetaan synnynnäistä kehotyyppiä, joka pysyy muuttumattomana läpi elämän. Ayurvedassa kaikki kehon sekä mielen toiminnot jaetaan viiteen elementtiin joita ovat tuli, maa, eetteri, vesi ja ilma. Kun elementit yhdistetään pareittain, syntyy dosha (pitta, vata, kapha). Karkeasti luokitellen Pitta (tuli+vesi) on herkälle tai sekaiholle, vata (ilma+eetteri) on todella kuivalle kosteutusta kaipaavalle iholle ja kapha (maa+vesi) on öljyiselle iholle suunniteltu tuotesarja.

Kuukauden kokemukseni Pitta -tuotesarjasta on todella mieluinen. Pullot ovat aivan ihania – uudelleen täytettäviä sekä lasisia. Jokainen ainesosa tuoksuu huumaavasti päivän aikana kasvoilla. Testipakkaukseen kuuluu kasvosuihke, öljy, kasvonaamiojauhe sekä kasvosaippua. Vaikuttavat aineet kasvovedessä ovat jasmiini, ruusun terälehdet sekä kuukivi. Kuukiveä käytetään kosmetiikassa tietääkseni mineraalina niinkuin esimerkiksi Mica-pulveria eli muskoviittikiillehiutaleita jota on esimerkiksi graniitissa. Mica -pulverit ovat itselläni käytössä päivittäin, niistä tulossa lisää. Hoitavassa öljyssä on mantelia, ruusua ja santelipuun eteeristä öljyä. Santelipuun hienonnetusta ytimestä saatava eteerinen öljy rentouttaa, kohottaa mielialaa ja energisoi. Santelipuusta voi olla apua kuivan, ärtyneen ja tulehtuneen ihon hoidossa. Se tasapainottaa sekaihoa sekä auttaa silottamaan ryppyjä. Kasvonaamio sekä kasvosaippua sisältävät ruusunlehtiä, savea (josta kerroin aiemmin täällä), jasmiinia sekä santelipuun öljyä. Testipakkauksessa olevat määrät pitäisi riittää kuukauden ajan, oma kokemukseni on kyllä selkeästi pidempi. Kuukausi on vierähtänyt ja aineita on edelleen pulloissa, mikä on tietysti hyvä juttu.

Aamulla aloitan puhdistamalla kasvoni vedellä sekä Pitta sarjan kasvosaippualla kevyesti hieroen. Tämän jälkeen suihkautan kasvoille Pittan kasvovettä. Kasvoille lisään Madaran Nokkos -voiteen ja pari tippaa öljyä. Ihon puhdistuksen sekä voiteiden jälkeen lisään vielä UV-suojavoiteen kasvoille (jota ei löydy Pitta sarjan tuotteista – buu). Kasvonaamiota ohjeistetaan käyttämään aamuin illoin, jotta saadaan aikaan ihon uusiutuminen kuukaudessa. Itse kuitenkin olen käyttänyt vain joka toinen ilta ja silti tunnen, että ihoni on selkeästi pehmeämpi ja kuulaampi. Oletan, että kaikkien aineiden yhteiskäytöllä on kuitenkin suurin vaikutus. Meikkauksen jälkeen suihkutan vielä pari kertaa kasvovettä kasvoille. Kasvovettä sekä öljyä kuuluisi ohjeistuksen mukaan käyttää yhdessä, pudottaen pari tippaa öljyä kasvoille ja sitten suihkauttaen pari kertaa kasvovettä saaden aikaan kosteuttavan seerumin.
Päivän päätteeksi pesen meikkini kasvosaippualla ja silmämeikkini pyyhin kookos- tai manteliöljyllä. Yöksi levitän vielä pienen määrän Nokkos -voidetta ja pari suihkautusta kasvovettä. Omaan makuun hoitoöljy on hieman liian runsas yöksi ja ylikasvanut otsatukkani on kurjasti öljyn peitossa ja en tahdo päivittäin turhaan pestä hiuksiani. Summa Summarum – olen erittäin tyytyväinen Rasasara Skinfood Pitta -tuotesarjaan ja aion jatkaa tuotteen käyttöä kesän yli. Kesäisin kaipaan iholleni enemmän eloa sekä kasvoveden taikaa sekä tietysti perus UV-suojan kasvoille. Talvella uskoisin ihoni olevan enemmän Vata, kuiva ja harmaa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *