Soya Limonello eli sitruunainkiväärikurkuma- hunajajugurtti..pasta

Tupa - Keittiö

HUOM! Seuraava resepti on erittäin lainattu ja hyvällä omallatunnolla tuunattu Cafe Bar No 9:n Pollo Limonellon ohjeesta, joka on napattu Hesarin Nyt-liitteessä julkaistuna vuonna xx sarjassa Salaiset reseptit, osa 3.

Etätyö -tai arkivapaapäivässä ainakin itselleni yksi olennainen kiva juttu on lounas. Lounas, jota ei ole tarvinnut raahata töihin paria kymmentä kilometria eikä sitä ole tarvinnut valita siitä ainoasta lounasravintolasta, joka on sopivalla etäisyydellä työpaikasta. Lounas ei kotona myöskään ole valmisruokaa suoraan purkista ja silloin tällöin kotilounaalle saattaa saada jopa maailman parasta seuraa (en tarkoita tällä nyt kissaa..). Tänään juurikin etätyöpäivän kunniaksi kokkailin lounaaksi Soya Limonelloa, johon tarvitset:

Soijasuikaleita tai tofua (n. 3-4 kourallista kuivia soijasuikaleita, tofuksi valitsisin yrttimarinoidun)

50g luomuvoita ja/tai loraus oliiviöljyä

1 iso keltainen sipuli pilkottuna

ripaus cayennepippuria

2 dl luomukuohukermaa (tai kookos- tai kaurakermaa)

1 rkl kasvisfondia (tai 1/2 murennettua liemikuutiota)

1/2 rkl kurkumaa

3-4 murskattua valkosipulinkynttä

1-2 rkl raastettua inkivääriä (minä laitoin ainakin 4! nam!)

2 rkl sitruunan mehua (..tätäkin laitoin enemmän, maun mukaan kehottaisin!)

2 rkl hunajaa

2 dl maustamatonta jugurttia (esim. turkkilaista luonnonjugurttia tai maustamatonta soijajugurttia)

suolaa

n. 200g spagettia

parmesaania tai pecorinoa 

tuoreita yrttejä (lehtipersilja tai korianteri sopivat erinomaisesti! Itse suosin korianteria)

Ohje: keitä soijasuikaleet paketin ohjeen mukaan, valuta kunnolla ja ruskista rasvassa pannulla. Lisää pilkottu sipuli ja cayennepippuri, kuullota.

Sekoita joukkoon kerma ja kasvisfondi. Anna kastikkeen kypsyä hetki ja laita spagettivesi kiehumaan.

Lisää kurkuma, valkosipuli, inkivääri, sitruunan mehu ja hunaja. Jatka kypsennystä hiljaisella tulella.

Lisää lopuksi jugurtti ja suolaa maun mukaan.

Sekoita kastike hyvin valutetun pastan joukkoon. Tarjoa syviltä lautasilta ja ripottele päälle raastettua juustoa. Koristele tuoreilla yrteillä.

Kuvassa spagetin tilalla gluteenitonta penneä.

Takuuvarma, helppo ja nopea resepti! Eikun kokkailemaan!

Kommentoi