Gluteeniton ja laktoositon mango-mustikkahyydykekakku

Kaunista upeaa uutta viikkoa.
Hyvin nukutun yön ja aamusuihkun jälkeen lähdin Otto-koiran kanssa ulos lenkille.
Ennenkun ensimmäinenkään lapsi oli tullut hoitoon olin paistanut juusto-kukkakaalipihvit valmiiksi, mutta niistä sitten toisella kertaa hieman enemän.
Mikä ihana tunne päivän ruoka on jo valmista ja pääsemme lasten kanssa touhuilemaan kaikkea muuta mukavaa.

Meidän viikonloppumme oli vieras voittoinen.
Perjantain peli-ilta tyttärien ja heidän poikaystäviensä kanssa ei ollut viikonlopun ainut valopilkku vaan sunnuntaina saimme vieraaksemme Murun Mutsin, Murun siskon sekä Murun pojan.
Valmistimme heille ruoat ja kahville laktoosittoman ja gluteenittoman hyydykekkakun.
Kahviteltuamme lähdimme vielä katsomaan ihanaa viikon vanhaa tyttö-vauvaa.
On se niin ihmeellistä, kuinka pieniä nuo vauvat oikein onkaan.
Vaikka minäkin lapsia olen hoitanut melkein kaksikymmentä vuotta, niin nämä pienen pienet vauvat ovat niin ihmeellisiä asoita, että ihan menee hiljaiseksi heitä nähdessään.
Pieni viaton ihmislapsi eläämänsä ensitaipaleella, onhan se niin mystistä.

Rakenna itsellesi maailma,
josta et tarvitse lomaa.

-Tupu-

Mango-mustikkahyydykekkakku

Ainekset (6 annosta)

250 g
keksejä (gluteenittomia)
50 g
margariiniä (juoksevaa)
4 dl
kuohukermaa
2 tlk
makurahkaa (mango)
4
liivatelehteä
3 dl
vettä
1 dl
mustaviinimarjamehua
2 dl
mustikoita

Tee näin:

Murskaa keksit pieniksi. Minä laitoin keksit pussiin ja murskasin ne kaulinta apuna käyttäen.
Sekoita keksimurut sekä huoneen lämpöinen margariinin keskenään.
Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele voi/keksiseos kakkuavuoan pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kermavaahto ja lisää siihen rahkat.
Keitä neste kiehuvaksi ja lisää sinne puristetut liivatelehdet.
Sekoita kaikki hyvin keskenään ja kaada seos pohjan keksimurujen päälle. Anna seoksen hyytyä ainakin pari tuntia, mutta minä teen kakun aina edellis iltana niin kakku on kerennyt varmasti tarpeeksi hyytyä.Irroita kakku vuoasta voileipäveistä käyttäen  eli vedä reunat irti vuoasta ja nosta kakku tarjoiluvadille ja nauti hyvässä seurassa.
perhe ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma oma-elama
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *