Pub

Tuulahduksia

Monikohan on huomannut, että usea pub sijaitsee kerrostalossa tai talossa, jonka yläkerassa on asuinhuoneistoja?

Onkohan kukaan miettinyt, millaista on asua pubin yläpuolella - häiritseekö ravintolan melu ja karaoke asumista, vai onko se mukava lisä asumisviihtyvyyteen - toinen olohuone?

 

 

Varmasti normaalioloissa asuminen ja oleilu on ihan tavallista - melu ei kuulu häiritsevästi ja elo lähipubin yläpuolella sujuu leppoisan rauhaisasti.

Mutta...

Tuttavani osti todella upean, rauhallisen asunnon liikekiinteistöstä - hulppeat 4h+k + parveke, vaatehuone, takka ja kaksi kylpyhuonetta.
Nice! Kelpais toki miullekkii!!

Mutta asuttuaan asunnossa puolisenvuotta, alakerran liikehuoneiston omistaja vaihtui ja uusi omistaja ilmoitti perustavansa liiketiloihin "Hienostuneen välimeri-tyyppisen viinibaarin".

"Sepäs mukavaa!!" - ajattelivat asukkaat - "Juuri sellaista pientä, mukavaa paikkaa oli alueelle kaivattu; olohuonen jatketta, jossa tavata  ystäviä ja istua iltaa."

Ja niin lupa-asiat laitettiin eteenpäin Kiinteistö Oy:n suostumuksella ja ravintola avasi ovensa Vappuna.

Samana iltana asukkaille kuitenkin selvisi, mistä oikeasti oli kyse:

Alakertaan avattiin karaoke-pub, jonka asiakkaat olivat paikallisia, kovaäänisiä juomaveikkoja janoisimmasta päästä.

Niin karaoke alkoi soida talossa aamusta iltaan - äänieristystä kun ei oltu remontin aikana laitettu sääntöjen mukaiseen kuntoon - pub-kansa istuskeli talon sisäpihalla asukkaiden penkeillä ja portailla, sotki paikkoja  ja virtsaili pitkin seinustoja tupakalla käydesssään.

Ystäväni otti yhteyttä ravintoloitsijaan ja pyysi häneltä kauniisti, voisiko  musiikkia laittaa hieman hiljaisemmalle.
Mutta mitäpä ravintoloitsija siihen vastasi?
Löi hänelle luurin korvaan ja käänsi nupit kaakkoon!!

Osaatte varmasti kuvitella, mitä siitä "ystävällisestä eleestä seurasi"?

Talon asukkaat olivat todella raivoissaan! He ottivat yhteyttä  kaikkiin mahdollisiin tahoihin poliisista - aluehallintovirastoon, joista luvattiin apua, mutta koska kyse on virallisesta lupa-asiasta, asiat etenevät TODELLA hitaasti. Eli asukkaat eivät voi muuta, kuin odottaa  ja yrittää sietää tilanneetta! Kodeista on tullut ravintolan häiriköimiä ansoja, eikä mistään ole  heitetty pelastusrengasta, jonka avulla ongelmasta päsisi nopeasti eroon

Asukkaat joutuvat kuuntelemaan ravintolan asiakkaiden pörinää aamusta iltaan, eikä omalla pihallakaan voi enää istahtaa, kun deekut kuljeskelevat ympäristössä.  Asuntoa ystäväni ei halua myydä, koska se on juuri sellainen, kuin hän kodikseen on halunnut - eikä sitä kukaan varmasti ostaisikaan, kun esittelyn aikana kuulisi sen metelin - eli hän jatkaa taistelua melua vastaan, vaikka oma terveys alkaa jo pettämään; verenpaine nousee ja hermot kiristyvät, eikä avioerokaan varmasti ole kaukana.
Surullista!

**********

Veikkaisin, että seuraavan kerran, kun menette ravintolaan, tulette vilkaisseeksi yläpuolen asuntoja:
- Onko tämä juuri se talo, josta lueskelin?
Ja karaoke mikkiin tarttuessasi mielessäsi käväisee ehkä äiti, joka nukuttaa lastaan jossain yläpuolen asunnoista
- Kuuluukohan ääneni sinne saakka??

Mutta en pyydä ketään muuttamaan käytöstään, enkä syylistämään itseään - ei tilanteeseen ole jouduttu asiakkaiden vuoksi, vaan ravintoloitsijan,  joka ei toimi kuin omaa etuaan ajatellen!
Mutta;  jos olet ravintoloitsija, MIETI VASTUUTASI!

Haluaisitko sinä, että kotisi muuttuisi osaksi karaoke-baaria???
 

Kommentit

Sini-Tuuli
Tuulahduksia

...ja korjasin kirjoitusvirheet...
lukihärö ja Lilyn automaattitallennus iskee välillä niin osuvasti, että saan aikaiseksi melkoista siansaksaa...
eli anteeksi, jos jotain jäi vielä korjaamatta!!

Kommentoi