Kesäkuun kirjat

Kesäkuulla luin ja kuuntelin yhteensä 13 kirjaa. Kiva kirjasaldo kevään lukutauon jälkeen. Kesäkuussa olin lomalla muutaman viikon ja silloin oli mukava viettää aikaa kirjojen parissa. Nyt töissä ollessa, lukeminen ja äänikirjojen kuuntelu on taas paljon hitaampaa, kun aikaa ei vain ole. Kesäkuun kirjoina oli vaihtelevasti ihanaa Feelgood romaania, psykologinen trilleri, elämäkerta, fantasiakirjoja, esikoisromaani ja rakkausromaani.

Ensimmäisen lomaviikon kirjavinkit voit lukea täältä ja toisen lomaviikon kirjavinkit löydät täältä.

Tein kesälomalla lukemistani / kuuntelemistani teoksista kirjalistan tähän. Jos haluat tarkempaa tietoa kirjojen kuvauksista, voit lukea niitä edellä mainituista linkeistä.

Liane Moriarty : Viimeinen vuosipäivä            🌟🌟🌟

Liane Moriarty : Omena ei kauas putoa            🍏🍏🍏🍏

Susanna Alakoski : Sikalat 🐷 🐷🐷

Julien Sandrel : Unelmien lista 🌟🌟🌟

Tran Quynh : Varjo ja viileys 🌟🌟

Veera Vaahtera : Vaihteeksi vapaalla🌟🌟

Lucy Diamond : Uusien alkujen talo                  🌟🌟🌟🌟

Julien Sandrel : Toinen elämäni 🌟🌟🌟🌟

Frifa Skybäck : Lukupiiri maailman laidalla🌟🌟🌟🌟

Kesäkuun kahden viimeisen viikon kirjoihin valikoitui kaksi fantasiaromaania, yksi elämäkerta ja yksi kesän kuumin rantaromaani. Tällä hetkellä työmatkakuuntelussa on Lucinda Rileyn Orkideatarha. Kirjan kuuntelu on vielä alussa, joten nähtäväksi jää millaisen tarinan Riley on tällä kertaa loihtinut.

📚 Taylor Jenkins Reid : Juhlat Malibussa

Kesän kuumin rantaromaani on tässä. Kasarihenkinen romaani sijoittuu Kaliforniaan, Malibun kuumille hiekkarannoille,surffareiden paratiisiin. On elokuun viimeinen viikonloppu vuonna 1983 ja on Nina Rivan kesäkauden päättäjäisbileiden aika.

”Sinä iltana kaikki haluavat olla Rivan kuuluisan sisarusparven lähipiiriä.Villin juhlayön aikana Ninan, Jayn, Hudin ja Kitin elämä kuitenkin muuttuu peruuttamattomasti. New York Times -bestselleriksi noussut kesän täydellisin lukuromaani kertoo sisaruksista, joiden pintakiillon alla piilee traaginen lapsuus.”

Juhlat Malibussa on täydellinen rantaromaani, jossa on upeat henkilöhahmot ja vastustamaton juoni. Kesäkirjojen parhautta riippumatossa luettuna kylmä kivennäisvesi kaverina. Neljä tähteä.

🎧 Tiia Rantanen : Suurinpiirtein

Suurinpiirtein on Rantasen  omaelämäkerrallinen humoristisella otteella kirjoitettu esikoisteos. ”Tavallisesti elämäkertakirjat kertovat kovasta työstä, periksiantamattomuudesta ja menestyksestä, mutta tämä ei ole sellainen kirja. Tiia Rantanen kirjoittaa hersyvän hauskasti elämänsä pienistä ja suurista sattumuksista, ihmissuhteista ja siitä, miksi luovuttaminen toisinaan kannattaa.” 

Kirjan kuuntelu oli sujuvaa ja rempseää. Kirjailijan rento asenne elämään tuli hienosti esiin. Elämän ei tarvitse olla yhtä suoriutumista ja aikatauluttamista, vähemmälläkin pärjää ollakseen onnellinen. Kolmen tähden arvoinen.

Kesäkuun kirjakavaldiin mahtui myös kaksi huikeaa fantasiakirjaa, joita en paljasta vielä, sillä niistä haluan tehdä oman erillisen postauksen, kunhan ehdin. Siihen asti auringon hellimää heinäkuuta! ☀️Tuulen havinaa, M

kulttuuri kirjat
Kommentit (2)
  1. Kiinnostava listaus, kiitos!
    Suurin piirtein luettu täälläkin, kolme tähteä minäkin annoin sille. OLisi voinut olla parempi ja vetävämpi (ei niin tasainen jne.), jos kirjailija ei olisi itse lukenut sitä. Lucy Diamondin Uusien alkujen talo oli ihana, ihan paras kesäkirjaksi!

    Minna

  2. Kivat kirjat, ja minä ehdinkin jo muutaman näistä lukea suosituksestasi. Fantasiakirjat kiinnostaa, eli postausta odotellessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *