Kirjoja ja lomajuttuja ☀️

Lomalla parasta on ollut kiireettömyys, vapaus ja rento lomameininki. Olen sitä mieltä, että aina ei tarvitse matkustaa tai lähteä kotoa päästäkseen lomatunnelmaan. Nyt kun on kiva ja viihtyisä koti ja arki töiden vuoksi on muuten hetkistä ja kiireistä, on lomalla parasta ollut juurikin kotona olo. Ulkona on ollut kaikenlaista kivaa tekemistä, puutarhaa ja puutöitä. Lomalla kotityötkin ovat sujuneet näppärästi ja aikaa on jäänyt hyvin rentoon oleiluun, lukemiseen ja leffojen katsomiseen. Myös grillikodassa tulen äärellä ja koivuntuoksuisessa  saunassa on ollut ihana käydä. Kotikaupungin museot, tehtaanmyymälät ja tuoreen leivän hakeminen leipomosta ovat olleet myös kivoja kesäjuttuja. Kesä on joka tapauksessa lyhyt ja siitä nauttiminen on parasta, tekee sen sitten kotoa päin tai matkalaukkujen kanssa tien päällä.

Minulla oli siis reilut kaksi viikkoa lomaa ja työt alkoivat tällä viikolla. Toisen lomaviikon aikana luin ja kuuntelin ensimmäisen lomaviikon tapaan yhteensä viisi teosta. Äänikirjojen lomassa puutarhatyöt sujuivat kuin huomaamatta. Yksi parhaimmista asioista lomalla oli iltaisin pujahtaa puhtaisiin lakanoihin, ottaa kirja käteen ja lukea kaikessa rauhassa yön pikkutunneille asti.

🎧 Veera Vaahtera: Vaihteeksi vapaalla

Toisen lomaviikon ensimmäiseksi kirjaksi valitsin viime vuoden heinäkuussa julkaistun Veera Vaahteran Vaihteeksi vapaalla äänikirjan. Teoksen päähenkilö on nainen, joka on aina ollut suhteessa ja kun ero tulee pitkäaikaisesta seurustelukumppanista on Unnan opeteltava yksinelämisen jalo taito. Kirja oli kevyt ja vähän mielenkiinnoton enkä välittänyt juonesta sen kummemmin. Odotin viihtyisää kesälukemista, mutta annoin teokselle vain kaksi tähteä. Ei jatkoon.

🎧 Lucy Diamond: Uusien alkujen talo

Uusien alkujen talo on suositun Rantakahvila-sarjan kirjoittajalta ihana hyvänmielen romaani. Kirja kertoo kolmen toisilleen tuntemattomaton naisen elämästä ja ystävystymisestä kesällä hurmaavassa Brightonin rantakaupungissa. ”Kun samaan vanhaan merenrantataloon vuokralaisiksi päätyvät naiset löytävät tuen ja turvan toisistaan, alkaa jokaisen elämässä kääntyä uusi lehti.” Äänikirjaversiossa miellyttävä lukija Maija Lang teki kuuntelusta mukavan kirjaelämyksen. Tarina oli hurmaava, ihastuttava ja kirjassa oli sopivasti twistiä. Ihana neljän tähden feelgood romaani.

🎧 Julien Sandrel: Toinen elämäni

Toinen elämäni on ranskalaiskirjailijan hiljaittain ilmestynyt toinen romaani. Sandrelin esikoisromaani Unelmien lista nousi nopeasti kansainväliseksi bestselleriksi. Ranskassa palkitun suositun teoksen myötä kirjailija uskalsi jättää 15-vuotisen uran yritysmaailmassa ja ryhtyä kokopäiväisesti kirjailijaksi. Sandrel kirjoittaa mielellään perheen välisistä suhteista. Romaanissa Toinen elämäni teemana onkin vaietut perhesalaisuudet ja arvoituksellinen seikkailu toisilleen tuntemattomien identtisten kaksosten kohtaamisesta ja yhteisestä kohtalosta. Tarinan juoni oli hyvä, puoleensavetävä ja mielenkiintoinen. Teos piti hyvin otteessaan ja lukijan (kuuntelijan) aistit hereillä. Tämä oli mielestäni kirjailijan esikoisromaania Unelmien listaa parempi teos. Neljän tähden arvoinen. Odotan innolla millaisen kirjan Sandrel seuraavaksi kirjoittaa.

🎧 Frida Skybäck: Lukupiiri maailman laidalla

Intohimoisena kirjaharrastajana innostuin Skybäckin uusimmasta tietenkin jo kirjan nimen perusteella. Olen aiemmin maininnut, että tykkään lukea kaikenlaisia kirjakauppa ja kirja-aiheisia teoksia. Niissä on oma viehätyksensä. Viime kesänä luin Skybäckin Kirjakauppa Thamesin varrella  romaanin ja jäin mielenkiinnolla odottelemaan kirjailijalta uutta romaania. Lukupiiri maailman laidalla kirjassa keski-ikäinen Patricia saa postissa nimettömän kirjeen, jossa on yli 30-vuotta sitten kadonneen siskon Madeleinen kaulakoru. Patricia lähtee kesälomallaan Yhdysvalloista Skåneen etsimään kadonnutta siskoaan ja tutustuu kylän lukupiiriläisiin. Patricia saa lämpimän ja myötätuntoisen vastaanoton mutta jotain salaperäistä kyläläisissä on. Tietävätkö he jotain Madeleinen katoamisesta? Lukupiiriläiset onnistuvat kirjojen ja muun elämän lomassa avaamaan Madeleinen selvittämättömään katoamiseen liittyviä solmuja ja lopulta mysteerinen tapaus selviää.

Lukupiiri maailman laidalla on lämminhenkinen ja kiehtova. Siinä oli niin vetävä juoni, että kuuntelin kirjan lähes yhteensoittoon. Mielikuvitus lähti heti tarinaan mukaan ja malttamattomana pohdin erilaisia vaihtoehtoja kadonneen Madeleinen löytämiseksi. Lukupiiri toimi kivana lisämausteena varsinaisen juonen ympärillä / taustalla. Neljä tähteä ja suosittelut!

📚 Elizabeth Strout: Voi William

Kirjan kuvaus:

”Lumoavan Lucy Bartonin paluu!Elizabeth Strout ilahduttaa palaamalla Lucy Bartonin vaiheisiin romaanissa, jossa yllättävä paljastus asettaa jo eroon päättyneen avioliiton täysin uuteen valoon.Miten helppoa se onkaan, olla naimisissa jonkun kanssa, josta loppujen lopuksi ei tiedä paljonkaan. Ja sitten kun eron jälkeen saa tietää, ei tarvitse enää välittää. Vai tarvitseeko? Kirjailija Lucy Barton on eronnut sopuisasti ensimmäisestä aviomiehestään Williamista jo vuosia sitten, mutta nyt käy ilmi jotakin, joka vie heidät vielä yhdelle yhteiselle matkalle. Amerikan parhaisiin kirjailijoihin lukeutuva Strout on kirjoittanut ehkä lumoavimman romaaninsa, erään avioliiton intiimin muotokuvan.”

Elizabeth Stroutilta olen lukenut aiemmin Viisikko kirjakerhomme helmikuun lukupiirikirjan Kaikki on mahdollista sekä Nimeni on Lucy Barton. Lukupiirikirja oli pettymys mutta Lucy Bartonista kertova teos oli hyvä. Siispä innostuin kirjailijan uusimmasta teoksesta Voi William. Ihanan perinteinen kaunokirja ja taiten kirjoitettu teos teki lukemisesta miellyttävää. Annoin teokselle neljä tähteä.

Lomat on lusittu ja ensimmäinen työviikko on takana. Maanantaina alkaa vapaat ja seuraavaksi sitten juhannuksena töihin. Nopeasti meni loma ja yhtä nopeasti pääsi taas työsarkaan kiinni. Sellaista se elämä on. Toivottavasti kesään mahtuu vielä kivoja juttuja ja paljon aurinkoa! ☀️

Kesäterveisin, Tuulen havinaa, M

kulttuuri kirjat
Kommentit (8)
  1. Loma on aina loma, olipa missä tshansa💕

    1. Kiitos, näinhän se on <3

  2. Kiva postaus, kiitos! Toinen elämäni pääsi heti äänikirjahyllyyni – toivottavasti on edeltäjäänsä parempi. Veera Vaahterasta samaa mieltä kanssasi: hieman tylsä mutta kuitenkin kivan kepeä kirja.

    Nyt korvilla viimeiset hetket Lucy Diamondin Uusien alkujen talo – tykkään siitä kovasti!

    Minna

    1. Kiitos! Lucy Diamondin kirjoihin olen tykästynyt, niissä on aina ihana tunnelma. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *