Kuun sisar

Lucinda Rileyn Seitsemän sisarta kirjasarjan neljä ensimmäistä osaa luin alkukesällä. Nyt pienen lukujumin jälkeen päätin jatkaa Papa Saltin adoptiotyttärien tarinoita. Vuorossa on sarjan viides osa Kuun sisar, joka kertoo Tiggyn tarinan. Kirja johdattaa lukijan  Skotlannin ylängöiltä Espanjan Granadaan ja Etelä-Amerikasta aina New Yorkiin saakka.

”Tiggy D’Aplièse on aina luottanut intuitioonsa, eikä hän epäröi tarttua lordi Charlie Kinnairdin tarjoukseen lähteä villieläinten hoitajaksi syrjäiseen kartanoon Skotlannin ylämaille. Tiggyn on vaikea käsitellä adoptioisänsä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin tämä olisi edelleen läsnä. Lumisessa Skotlannissa Tiggy löytää lopulta jäljet omille juurilleen, Andalusian auringon lämpöön.

Toukokuisena yönä vuonna 1912 syntyy Sacromonten romaniyhteisöön kitaroiden sävelten saattelemana pieni, tulisieluinen tyttölapsi. Lucìa kasvaa kaunottareksi ja tanssii, tanssii niin kuin ei kukaan muu. Hänen helmansa hulmahduksessa ja hänen korkojensa iskuissa on sellaista paloa ja taikaa, että New Yorkin showtaivaan tähdetkin ovat polvillaan tämän tinkimättömän flamencotaiteilijan edessä.”

Kuun sisar on mielestäni paras sarjan tähän asti lukemistani teoksista.Pidin kovasti teoksen päähenkilöstä Tiggystä ja hänen tarinaa oli miellyttävä lukea.

”Hoivaajaksi kutsuttu Taygeta eli Tiggy on sisarista kaikkein herkin. Eläimistä huolehtiminen on hänen intohimonsa, ja hän rakastaa työtään villieläinten hoitajana. Herttaisesta Tiggystä huokuu henkisyys, ja muiden mielestä hän leijailee aivan omassa maailmassaan. Tiggyllä on näkemisen lahja, jonka hän on oppinut pitämään piilossa muilta. Tiggyn on vaikea käsitellä Papa Saltin kuolemaa, sillä hänestä tuntuu kuin isä olisi edelleen läsnä.” (bazar kustannus)

”Näin valkoisen kauriin seisomassa tuossa. Se katsoi minua ja sen silmät kiilsivät kuunvalossa. Sitten se kääntyi ja lähti juoksemaan edelläni ja käänsi aina välillä päätään ikään kuin kehottaisi minua seuraamaan. Ajoin eteenpäin, ja vähän sen jälkeen näin Berylin (auto) ihan lumen peitossa, ja sinä olit siellä sisällä. Kauris seisoi siinä hetken, ja kun lähdin ulos autosta, se katosi olemattomiin”.

Seitsemän sisaren sarjan teokset ovat  paksuja ja painavia kuin tiiliskivet. Minulla on kaikki seitsemän teosta kirjahyllyssä. Siitäkin huolimatta luin Kuun sisaren kuitenkin bookbeatin äänikirja sovelluksesta puhelimen näytöltä. Kätevää ja helppoa, ei tarvitse pitää painavaa kirjaa kädessä. Ja puhelimen kulkiessa aina mukana myös kirja on nopeasti ja näppärästi aina saatavilla parilla klikkauksella.

Vaikka pidänkin sarjasta kovasti, on aiempia teoksia lukiessa tai kuunnellessa vaivannut teosten ajoittainen pitkäveteisyys. Kuun sisar oli kuitenkin alusta loppuun saakka mukaansatempaavaa ja tahdikasta luettavaa.

Teksti soljui ja tarinan juoni virtasi kuin vesi vanavedessä. Aiemmin  sarjan suosikkini on ollut avausosa Seitsemän sisarta, joka kertoi Maian tarinan. Kuun sisar kiilasi kuitenkin sympaattisella tarinallaan tämän ja muiden sisarusten tarinoiden ohitse. Sarjan kaksi osaa on vielä lukematta ja mielenkiinnolla odotan millaisia tarinoita Riley on keksinyt. Ehkä eniten haluan tietää kuka tyttärien adoptioisä Papa Salt oikeasti oli, onko hän oikeasti kuollut ja kuka on seitsemäs, kadonnut sisar vai onko häntä olemassakaan?

Suosikkikirjailija Lucinda Riley menehtyi syöpään tämän vuoden kesäkuussa ennen kuin ehti saattaa Seitsemän sisarta romaanisarjan päätökseen. Rileyltä kesken jääneen kahdeksannen, sarjan viimeisen osan tulee viimeistelemään hänen vanhin poikansa Harry Whittaker. Riley jätti pojalleen yksityiskohtaiset muistiinpanot sarjan päätösosasta ja kustantajan mukaan kirja julkaistaan keväällä 2023. Kirjan nimi on Atlas: The story of Pa Salt. Viimeinen osa paljastaa sarjan suurimman mysteerin. Eli kuka Papa Salt, sisarusten adoptioisä oikeasti on. Eli toisinsanoen sarja ei päätykään seitsemään teokseen, vaan julkaisuun tulee vielä kahdeksas osa. Jännittävää!

Seitsemän sisarta romaanisarjan aiemmin lukemani ja kirjoittamani postaukset voi lukea täältä:

Seitsemän sisarta 

Myrskyn sisar

Varjon sisar

Helmen sisar

Lukemisiin, Mymmeli

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *