Mielensäpahoittaja aamulenkillä

Kyllä minä niin mieleni pahoitin kun aamulla soitin työterveyshoitajalle ja juttelimme labra-arvoistani.

Tosin olin ne jo aiemmin Omakannasta katsonut ja tiesin mitkä arvot olivat normaalit ja mitkä vaatisivat tarkempaa huomiota. Kolesterolit! Kerroin työterveyshoitajalle isäni puolen korkeista kolesteroli arvoista. Kerroin myös ruokavalion olevan kasvispainotteinen, terveellinen ja kovin paljoa en pysty kasvisten syöntiä enää lisäämään. Terveydenhoitaja kehoitti kuitenkin lisäämään kasviksia, jättämään einekset pois ja välttämään kovia rasvoja. Toistin, että kovin paljon en pysty ruokavaliotani enää hiomaan, sillä syön kasviksia ja marjoja jo nyt reippaasti yli suositusten. Yli 20 vuoteen en ole eineksiä syönyt ja kovat rasvat ovat nekin vaihtuneet pehmeisiin jo vuosia sitten. Liikunnan lisääminen minun tapauksessani olisi hyvinkin järkevää ja sen tiedostan ja tästä myös keskustelimme tth.n kanssa. Lopulta terkkari tokaisi, että hienoa, jos olet jo kasviksia lisännyt ruokavalioosi. No hitto niinhän minä sanoin. Ja hän oli myös sitä mieltä, että perintötekijöillä on myös valitettavasti omat vaikutukset. Se on hassua, miten yleistä ja oletettua on, että ajatellaan kaikkien ihmisten syövän liian vähän kasviksia ja marjoja. Ainahan se ei näin ole. Tästä ”suivaantuneena” lähdin aurinkoiselle aamulenkille kuuntelemaan Mielensäpahoittajan loppuun.

Lenkin lopuksi tein vielä vatsarutistuksia ja heiluin jumppakeppini kanssa ihan vain terveydenhoitajan kiusaksi omaksi parhaakseni. Tästä on hyvä aloittaa vapaa viikonloppu!

Niin ja Mielensäpahoittaja oli hauskaa vaihtelua. Heikki Kinnunen äänikirjan lukijana, toimi tietenkin paremmin kuin hyvin.

Hyvää viikonloppua!

kulttuuri kirjat
Kommentit (6)
  1. En varmaan olisi pystynyt olemaan rauhallinen😂, tuollaiselle terkkarille

  2. Apua! Olipa rasittava kohtaaminen, jossa toinen osoitti, ettei oikeasti kuuntele. 😖

    1. Puhelun aikana aistin työterveyshoitajan kiireen ja valitettavasti se todella myös välittyi. Toki inhimillistähän se on enkä siitä oikeasti pahastunut, mutta se sopi vain niin hyvin tähän mielensäpahoittaja kirjan yhteyteen 😀 Toki rasittavaa se on kaikkien osapuolten kannalta, että kiire tai joku muu asia vie huomion niin ettei toinen osapuoli ole oikeasti läsnä. Näitähän tarinoita riittää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *