Mökkilukemista

Arvostettu Tolkienin asiantuntija John Garth kartoittaa teoksessaan J.R.R. Tolkienin maailmat kuinka Taru Sormusten Herrasta fantasian kuuluisa Keskimaa syntyi. Kirjassa on tarkkaan tutkittua tietoa ja sen kuvituksena on yli 100 Tolkienin omaa ja muiden taiteilijoiden piirrosta, karttaa, arkistokuvaa ja valokuvaa. Tolkienin innoittamia paikkoja löytyy kirjailijan kotimaasta Britanniasta sekä ympäri maailmaa.

Kirjassa on 11 eri lukua, joista ainakin ensimmäinen Englantia Kontuun vaikutti lupaavalta. Tulimme eilen mökille ja  ajattelin, että tämä kirja voisi jäädä tänne ja toimia ns. mökki lukemisena.Katsotaan kauanko tällä ajatuksella kirjan lukeminen kestää. Kirjan kuvitus on kyllä mahtavaa. Taru Sormusten Herra ja Hobitit ovat minun suosikkielokuvat, joten kaikki siihen liittyvä kirjallisuus kiinnostaa erityisesti.

Alla kuva, jonka Tolkien maalasi kirjan (Hobitti- Sinne ja Takaisin) ensimmäistä painosta varten (1937)

Hobitit tulevat hobitinkoloista, mutta mistä hobitin kolot tulevat?  Islantilaiset turvetalot kieltämättä muistuttavat suloisia hobitinkoloja.Tolkien oli perehtynyt Islantilaisiin tarinoihin. Hobitin syntyaikoina, Tolkienin perheen lapsia hoitivat islantilaiset au pairit. He kertoivat lapsille tarinoita peikoista, ehkäpä samaan aikaan Tolkien kiinnostui Islannissa olevista turvetaloista, arvelee Garth.

Oletko sinä Tolkienin tarinoiden ystävä? Uppoaako ylipäänsä fantasiakirjallisuus?  Näiden kuvien  innoittamana nyt jääkiekon pariin.  Mymmeli

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *