Sarah Haywood / Kaktus

Sarah Haywoodiin Kaktus on elokuulla ilmestynyt Feelgood romaani. Kirja on romantiikalla höystetty tarina naisesta, jonka elämä on tarkkaan säädeltyä, itsenäistä ja järjestelmällistä. Teoksen päähenkilö Sarah Green haluaa olla oman elämänsä ”herra”ja riippumaton muista ihmisistä. Sarah on 45- vuotias Lontoossa asuva nainen, joka työskentelee valtion virkamiestehtävissä. Hän omistautuu työlleen ja haluaa pitää elämänsä mahdollisimman yksinkertaisena. On hyvä työ, siisti asunto ja tarkoilla sopimuksilla varustettu seurustelusuhde. Keskiviikkoiltaisin hän tapaa miesystäväänsä Lontoon runsaan kulttuuritarjonnan ja ylellisten hotelliöiden merkeissä. Näin on jatkunut viimeiset kaksitoista vuotta.

Sarahilla ja hänen miesystävällään Richardilla on sopimus, jonka mukaan kumpi tahansa voi päättää suhteen milloin tahansa ilman minkäänlaista selitystä. He eivät halua perinteistä sitoutumista ja seurustelusuhdetta.

Richard ja minä päätimme jo alkuvaiheessa, ettemme kyselisi mitään toistemme lapsuudesta ja perheestä; merkitystä oli vain sillä, että nautimme yhdessä viettämästämme ajasta.

Tarina alkaa, kun Sarahin veli Edward soittaa ja ilmoittaa ikäviä uutisia. Heidän äiti on kuollut aivohalvaukseen 78- vuotiaana. Myöhemmin samana iltana käy ilmi, että äiti on tehnyt testamentin, jonka mukaan Sarahin veli Edward on saanut elinikäisen käyttöoikeuden äidin taloon. Asia tulee Sarahille yllätyksenä ja tätä hän ei purematta niele. Alkaa raivoisat perintöriidat ja sen päälle kun tulee vielä yllätysraskaus on tulinen soppa valmis keitettäväksi.

Sarah ei voi sietää kaksi vuotta nuorempaa veljeään. Hänen mielestään veli on mukavuudenhaluinen laiskimus, joka ei ole saanut elämässään mitään aikaiseksi. Edward on asunut äitinsä siivellä ja elänyt railakasta pubielämää. Toisin kuin Sarah, joka on sivistynyt ja tehnyt ankarasti töitä ja luonut uraa. Sarah on määrätietoinen nainen ja hän ryhtyy selvittämään testamentin todenperäisyyttä. Matkalla hän joutuu kohtaamaan uudenlaisia totuuksia elämästä ja itsestään. Myös omituiselle suhteelle Richardin kanssa on tehtävä jotain. Mutta mitä?  Voisiko tarkoin säädöin varustettu suhde muuttua rakkaudeksi?

Kaktus on kuin mehukas komedia, jossa on osittain hieman ennalta-arvattava juoni. Asia ei kuitenkaan vaikuttanut lukukokemukseen negatiivisesti. Teos oli viihdyttävää ja mukavaa luettavaa. Sarahin kasvutarinaa oli hauska seurata ja lopputulema oli hieno ja miellyttävä. Suositukset tälle!

Tunnelmallisia syysiltoja toivotellen M

Kommentit (6)
  1. Mulla on tämä äänikirjana kuuntelussa iltasaduksi – taitaa olla hyvin tavoittanut kohderyhmänsä! 🙂

    1. Kiva kuulla, mukavia lukuhetkiä sinne! 😊

  2. Kiitos vinkistä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *