Helppoa arkiruokaa: Lihapullat tomaattikastikkeessa
Tässä se lupaamani resepti, olkka hyvä vaa!
lihapullat, yksi pellillinen.
– 700g naudan jauhelihaa
– 1 kananmuna
– 3rkl korppujauhoja
– 2 dl vettä
– 1 sipulikeittopussi
miten?
– Lämmitä uuni 200 asteiseksi.
– Mittaa suureen kulhoon vesi, mihin lisäät korppujauhot sekä sipulikeittopussin. Anna turvota 10 minuuttia.
– Tämän jälkeen lisää jauheliha sekä kananmuna ja vaivaa hyvin tasaiseksi massaksi.
– Pyöritä massasta haluamasi kokoisia pullia, joko suuria tai pieniä.
– Laita pullat uuniin ja kypsennä 10 minuutin ajan.
—helppo tomaattikastike
– 2prk tomaattimurskaa
– pieni loraus kermaa
– nippu persiljaa
– mustapippuria
– suolaa
– sokeria
– timjamia
miten?
– Laita pannulle tomaattimurskat ja kuumenna seos kiehuvaksi.
– Mausta se suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja timjamilla.
– Anna hautua 10 minuuttia, että maut tiivistyvät ( pidempikin aika käy, sillä niin kastikkeesta tulee vaan parempaa! )
– Lisää kerma ja persilja.
– Lopuksi lisää uunista tulleet lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon ja syö spagetin kanssa. Ja päälle paljon tietenkin parmesania!
—
Tämä ei nyt välttämättä ole kovin oiva resepti ulkona olevaan helteeseen, lihapullat kun ovat aika tuhtia ruokaa. Varmasti aika monet syövät näillä helteillä erilaisia salaatteja ja grilliherkkuja helppoutensa vuoksi, mutta jos ensi viikolle ollaan luvattu jo selkeesti viileämpää, on tässä ainakin yksi reseptivinkki jos kaipaa jotain tuhtia, täyttävää ja lämmittävää. 🙂