25 vuotta hukattua aikaa

DSC_1534.JPG

Olen asunut 25 vuotta Suomessa. 25 vuotta olen tykännyt kesästä, sopeutunut syksyyn ja rakastanut kevättä, mutten ole koskaan juuri nauttinut talvesta.

Kun ottaa huomioon, että talvi voi kestää Suomessa puolikin vuotta, olen hukannut elämästäni yli 12 vuotta. Liioiteltua toki, sillä lapsena saatoin hyvin pitääkin talvesta (niin kauan kun muistan, en kuitenkaan pitänyt). Aikuisenakin moni talvipäivä on ollut varsin mukava, tosin silloinkin sisällä lämpimässä.

DSC_1581-001.JPG

Tämä vuosi on ollut itselleni poikkeuksellinen, sillä olen todella nauttinut talvesta. Siitäkin huolimatta, etten ole raskaana mahtunut toppatakkiini, olen hikoillut kuin porsas ja olen joutunut varaamaan aina ylimääräiset viisi minuuttia saappaideni pukemiseen. En päässyt juhlimaan kosteita pikkujouluja tai pulkkamäkeen. (Jälkimmäiseen nyt en olisi varmaan mennyt muutenkaan.)

Toisaalta äitiyslomalla on ollut vapaus ulkoilla valoisana aikana ja nukkua pitkiä yöunia. Mutta en suostu uskomaan, että talvi-ihastukseni johtuu vain sitä. Kovimmillakin paukkupakasilla olen nauttinut siitä, että kylmä piiskaa kasvoja. Ennen en juurikaan välittänyt lumesta, nyt mitä enemmän sitä satoi, sitä kauniimmaksi kaikki muuttui. Ei missään vaiheessa ahdistanut se, etten tiennyt milloin kaikki sulaa pois. En halunnut minkään sulavan pois. En halunnut minkään olevan mitään muuta kuin mitä se oli.

DSC_1550.JPG

DSC_1592.JPG

Haaveilen, että olen tulevaisuudessa sellainen ihminen, jolla on kivaa kaikkina vuodenaikoina. Joka ei odota kesää tai lempivuodenaikaani kevättäkään. Joka osaa elää hetkessä ja nauttia siitä päivästä, joka on meille annettu tänään, satoi tai paistoi. Joka mukautuu sään mukaan eikä odota sään mukautuvan mun.

DSC_1566.JPG

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (7)
  1. Mäkin olen tykännyt tästä talvesta jotenkin erityisen paljon, vaikka en olekaan koskaan ollut yhtään talvi-ihminen. Jotenkin fiilistelen nykyään kyllä kaikkia vuodenaikoja. Kaikissa on omat ihanuutensa ja kauneutensa.

    1. Niin mukava kuulla. 🙂 Ja onhan tää talvi ollut Helsingissä tosi kaunis!

  2. Mä rakastan eniten kevättä ja kesää, mutta olen varmaan aina löytänyt parhaat puolet jokaisesta vuodenajasta.

    Kevät on ihana valon määrän takia ja luonnon heräämisen takia. Kesän pitkät valoisat illat ja lämpimät kelit saavat väen liikkeelle ja päivä tuntuu kestävän ikuisesti. Syksyllä on ihanaa kaivaa syysvaatteet esiin, aamut on kirpeitä ja luonnon vaihtuvat värit niin kauniita. Ja talvella on joulu! Ja lukimikin on kaunista. 😀

    1. Mieletön asenne ja ihana tapa tarkastella maailmaa. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *