4 x nopea vegaaninen ruoka

 

Kaupallinen yhteistyö: Urtekram

DSC_8554.JPG

Olen vahvasti sitä mieltä, että arjen kuuluu olla välillä puolivalmista. Harvemmin kukaan jaksaa valmistaa jokaisena iltana ruoan alusta asti itse. Me usein paistamme perunamuusin oheen pakastekasvispullia tai dippaamme vihanneksia purkkihummukseen, ja myslinikin nautin suoraan pussista.

Turvaudun usein Urtekramin elintarviketuotteisiin sellaisina iltoina kun haluan herkullista kotiruokaa mahdollisimman helposti. Urtekram on vuonna 1972 Tanskassa perustettu luomu- ja reilun kaupan tuotteisiin erikoistunut yritys. Herkullisten ruokien lisäksi heillä on laaja valikoima luonnonkosmetiikkaa, joita käytän arjessa päivittäin.

Alla Urtekramin tuotteiden ympärille rakennetut lempireseptini, jotka ovat kaikki vegaanisia ja luomuviljeltyjä sekä valmistuvat hetkessä.

 

 

VEGAANINEN BOLOGNESE

DSC_8508.JPG

1.jpg

DSC_8545.JPG

DSC_8556.JPG

Urtekramin gluteeniton, Italiassa valmistettu spagetti ja vegaaninen bolognesekastike on täydellinen yhdistelmä. Riittää kun kastikkeen keittää ja se on valmis! Tällä kertaa pilkoin sekaan myös jo jonkun aikaa jääkaapissa viihtyneen kesäkurpitsan. Pastan keitän usein Himalajan ruususuolalla maustetussa vedessä ja lorautan aina vähän myös oliiviöljyä. Urtekramin neitsytoliiviöljy on keittiömme vakiovaruste.

 

 

CHILI SIN CARNE

DSC_8769.JPG

DSC_8773.JPG

Toinen hetkessä syntyvä ruoka: keitä basmatiriisi ja Urtekramin purkki chili sin carne. Helppo, proteiinirikas ja juuri sopivasti mausteinen.

 

 

FALAFELIT + OLIIVITAHNA

DSC_8946.JPG

DSC_8950.JPG

DSC_8951.JPG

DSC_8955.JPG

Yksi herkullisimmista aterioista syntyy kun sekoitat Urtekram Nutana falafel mixin kiehuvaan veteen, annat seoksen hieman vetäytyä ja sitten pyörittelet ”taikinasta” sopivankokoisia falafelpyöryköitä. Paistoin falafelit n. 10 minuuttia pannulla aikaisemmin mainitsemalla oliiviöljyyn. Pienempään nälkään riitti kylkiäiseksi vain koukuttava kalamataoliiveista valmistettu tapenade-tahna mutta tuhtimpaan ateriaan voi keittää riisiä tai kvinoaa.

 

 

SITRUUNAINEN PAPULINSSIPASTA

DSC_8939.JPG

DSC_8749.JPG

DSC_8755.JPG

DSC_8943.JPG

DSC_8941.JPG

Toinen ravintorikas ja kauan nälkää loitolla pitävä ruoka valmistuu kun keität yön yli liotettuja papuja, linssejä ja gluteenitonta pastaa. Sekoitin lopuksi kaikki kypsät ruoka-aineet pannulle, kaadoin hieman kaurakermaa ja puristin lopuksi Urtekramin sitruunamehua. Sitruuna toi ateriaan ihanan kesän maun.

 

 

Ovatko Urtekramin elintarvikkeet tai luonnonkosmetiikka sinulle tuttuja?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (9)
  1. Näyttää niin herkullisilta annoksilta! Pakko haalia kotiin kokeeksi näitä seuraavalla kauppareissulla :)!

  2. Täällä myös, kosmetiikkaa en ole käyttänyt, mutta kuivatuotteita juurikin! Linssejä, mysliä, kaurahiutaleita, heillä on paljon hyviä gluteenittomia tuotteita! Ja kiitos resepteistä <3

    1. Hyvä pointti että Urtekram huomioi gluteenittomuuden tosi hyvin! Ja ole hyvä ihana. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *