5 vinkkiä olla tehokas kotoa käsin

DSC_0877.JPG

Tämä postaus on teille, joista tuntuu, että on vaikeaa olla aikansaava koulu- tai työasioissa kotoa käsin. Oli kyse sitten tenttiin lukemisesta, asiakirjojen täyttämisestä, bloggailusta tai oikeastaan mistä tahansa mitä täytyy nyt vain tehdä (kotona), olkaa kuulolla. Tässä on parhaat vinkit, joita olen itse kokenut erinomaisiksi.

1. Tee aikataulu. Vaikka teetkin töitä kotona ja yksin, selkeällä ohjelmalla onnistuminen on todennäköisempää. Laadi aikataulu jo edellisenä iltana ja pysy siinä.

2. Ryhdikkyys. Herää aikaisin, syö aamaista ja pue päälle. Kyllä, vaikket poistuisikaan asunnostasi. Ihan jakkupukua ei nyt tarvitse laittaa, mutta puhtaat ja siisti vaatteet voittavat pyjamat 6-0 kun kyse on kotityöskentelystä. Toinen tärkeä asia on: älä missään nimessä jää sinne sänkyyn tekemään niitä asoita. Pilaa homman samantien. Ruoka-, työpöytä tai vaikkapa lattia ovat sata kertaa parempia vaihtoehtoja.

DSC_0879.JPG

3. Sulje häiriötekijät. Television on ehdottomasti pysyttävä  kiinni. Myös puhelimesta on laitettava äänet pois ja vietävä se paikkaan, jossa sitä ei näe. On tietysti eri asia, jos työskentelyyn tarvitsee puhelinta – silloin homma jo vaikeutuu. Koita kuitenkin olla luja, ja tee vain niitä asioita puhelimella, joita työsi vaati. Whatsapp-viesteihin voi vastata myöhemmin.

4. Pidä taukoja. Kyllä, ihan samalla tavalla kuin työpaikallakin. Tunnin välein pidä lyhyt viiden minuutin verryttely- ja juomatauko, ja parin tunnin välein vähän pidempi 10-15 minuutin breikki. Vältä kuitenkin pitämästä liian pitkiä taukoja tai liian usein. Laita vaikka puhelimen herätyskello asialle muistuttamaan, milloin on tauon paikka ja milloin taas on palattava takaisin työn touhuun.

5. Jos mahdollista, lounasta seurassa. Kun poistut työtilastasi, piristyt ja saat muuta ajateltavaa. Muiden ihmisten seura antaa energiaa ja varmistaa, että sosiaalinen elämäsi on yhä hengissä vaikka teetkin töitä kotoa käsin.

DSC_0863.JPG

Mites siellä, onko teillä antaa hyviä vinkkejä etätyöskentelyyn? Ottaisin neuvoja mielellään vastaan.

Saranda

Ota yhteyttä: tyhjaajatus@live.fi

FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (8)
  1. Kavin ehdottaa sun blogia toimituksen kirjoitukseen 🙂

    1. Ihana kuulla, kiitos. 🙂

  2. Kiitos vinkeistä! Mulla kompastuskiviä on juuri tuo tauottaminen. Joko en osaa pitää tarpeeksi taukoja, ja pian huomaan olevani aivan naatti, kun olen tehnyt liian kauan töitä keskittyneesti huonossa asennossa, tai sitten vaihtoehtoisesti tauot venyvät vahingossa tunnin mittaiseksi, kun eksyn lukemaan blogeja tai muuta vastaavaa. Ehkä otan tuon herätyskellolla tauottamisen käytäntöön!

    1. Oon ihan samanlainen! Olisin ihan mahdoton ilman herätyskelloa/munakelloa 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *