5x mitä tehdä Garda-järvellä

DSC_0422.JPG

Kuvia, tunnelmaa ja vähän vinkkejä Garda-järvelle. Garda sijaitsee Pohjois-Italiassa ja on maan suurin järvi. Lähikaupunkeja ovat mm. Verona, Milano ja Venetsia.

 

5 asiaa, jota suosittelen Gardalla…

1. Tutustu alueen kaupunkeihin ja kyliin autolla. Auton vuokraaminen ei ole Italiassa kallista ja se on ehdottomasti kätevin tapa liikkua järven ympäri. Auton ansiosta näimme ja koimme neljäpäiväisen reissumme aikana mm. sellaiset paikat kuten Garda, Bardolino, Malcesine, Casteletto ja Sirmione.

2. Malcesinen kaapelikyydissä pääsee ihailemaan huikeita järvi- ja vuoristomaisemia 1800m korkeudessa. Ylhäällä on kivoja ravintoloita ja sieltä voi patikoida vieläkin korkeammalle tai järjestää poikkeuksellisemman piknikin.

DSC_0387.JPG
DSC_0430-001.JPG
DSC_0446.JPG
DSC_0427.JPG
DSC_0382-002.JPG

3. Sirmione oli Garda-järven alueista oma henkilökohtainen lempparini – siellä oli (yö)elämää, mutta vanhankaupunginsa ansiosta myös historiaa ja mainittakoon vielä että todella hyvää ruokaa. Sirmione sijaitsee erittäin kapealla niemellä jonka leveys ei ole todellakaan montaa metriä. Se on niin makea paikka!

4. Casteletto oli tunnelmallinen pieni kylä, joka tuntui olevan suosittu veneenvuokraamismahdollisuuksien ansiosta. Se sijaitsee Gardan ja Malcesinen välissä, ja pienuudensa ansiosta siellä voi kokea paljon jo puolessa päivässä.

DSC_0486.JPG

DSC_0435.JPG

DSC_0444.JPG

DSC_0301.JPG

DSC_0295.JPG

DSC_0502-001.JPG

DSC_0515.JPG

DSC_0304-001.JPG

5. Asuimme Garda-nimisellä alueella, joka vaikutti monia muita Garda-järven paikkoja suuremmalta, ja jossa olisi myös helposti voinut käyttää koko lomamme. Ennen kaikkea rakastuin hotelliimme, jossa yövyimme: Tobago Wellness Hotel. Majoitus, joka oli ottanut ekologisuuden monesta eri näkökulmasta huomioon ja jossa aamiaisella oli erillinen osio vegaaneille ja jonne sai tilata ruoan myös veloituksetta huoneeseen. Huoneenhintaan kuului aamiainen ja lounas sekä siivous kaksi kertaa päivässä. Ennen kaikkea palvelu oli todella ystävällistä – silloinkin kun pyysin työntekijöitä lämmittämään ulkoporeammeen kukonlaukun aikaan. Huom! Hotellissa on myös kylpylä.

 

Onko siellä muita Garda-järvellä käyneitä? Mitä tykkäsitte?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit (21)
 1. Minä olen käynyt Garda järvellä pyöräretkellä. Meitä oli 8 hengen porukka ja meillä oli omat polkupyörät mukana. Kiersimme 2 viikkoa Gardajärveä ja sen eteläpuolisia alueita ja täytyy sanoa että se oli kyllä elämäni paras loma, en usko että tulee sen ylittänyttä. Tosin tästä pyöräretkestä on vierähtänyt jo aikaa varmaan parikymmentä vuotta. Minunkin suosikkini oli Sirmione, aivan ihana paikka. Voit kuvitella että Dolomiiteilla pyöräillessä oli välillä usko loppua, mutta kyllä oli maisemat hienoja.

 2. Meillä on vuokra-asunto Gardalla, lähellä Salon kaupunkia pienessä kylässä.
  Olemme viettäneet perheenä useamman kesän siis siis järven rannalla paikkoihin tutustuen.
  Limone(parhain uimapaikka ja aallot), Salo(kaupunkifiilistä ja ihania ruokapaikkoja mielettömissä maisemissa) ja Riva ovat olleet meidän lempparikohteita.
  Toisaalta taas Sirmione oli totaalinen pettymys, mutta ehkä heinäkuu ja turistimassa ei ollut oikea aika tutustua kaupunkiin. Monta muutakin ihanaa paikkaa on jo ehditty näiden vuosien aikana koluta, yhtään ei suosittelemisen arvoista ei kyllä ole tullut vastaan kertaakaan.
  Alueella on paljon hyviä maastopyöräreittejä, voi patikoida, uida.. vaihtoehtoja on loputtomiin. Lisäksi autolla ei oo kauheen pitkä matka tehdä retkiä myös Veronaan, Bresciaan tai vaikka Venetsiaan. Meillä toi Garda on muodostunut ”kesäkodiksi” ja ihana nähdä tutut maisemat, lähikauppa ja naapurit. Lapset oikein odottaa hetkeä, kun saadaan auto parkkiin, matkalaukusta uimakamat ja pääsee altaaseen!
  Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *