5x mitä tehdä Venetsiassa

Tyhjä ajatus

Kirjoitin Italian reissumme jälkeen 5x mitä tehdä Gardalla -postauksen. Se keräsi paljon kommentteja ja vinkkejä myös muilta siellä reissaanneilta. Käykää siis ihmeessä lukemassa, jos Garda-järvelle matkustaminen on näköpiirissä.

Entä Venetsia, mitä siellä kannattaa tehdä? Olen ollut pari kertaa Venetsiassa ja se on ehdottomasti yksi lempikaupunkejani Euroopassa. Niin viihtyisä, romanttinen, täynnä historiaa ja vanhoja, kuvankauniita rakennuksia. Siitä huolimatta en suosittele viipymään kaupungissa muutamaa päivää pidempään - Venetsia on tyyris paikka ja alueeseen ehtii tutustua erinomaisesti toimivan vesiliikenteen ansiosta jo parissa päivässä.

1. Lido. Venetsian riviera ja alueen suurin saari on Lido, jossa sijaitsee myös kaupungin ainoat hiekkarannat. Olemme molemmilla kerralla majoittuneet Lidossa, sillä se on Venetsian "pääsaarta" huomattavasti rauhallisempi ja viihtyisämpi paikka. Syksyisin Lidossa järjestetään maailman vanhin, kansainvälinen Venetsian elokuvajuhla (Venice Film Festival).

2. Murano. Toinen lempisaareni on Murano, joka tunnetaan "lasiteollisuudesta" mutta josta itse teollisuustunnelma on kaukana. Murano on älyttömän sympaattinen pieni saari joiden värikkäät talot ja mukavat asukkaat saavat jokaisen turistin tuntemaan olonsa kotoisaksi.

3. Syö ainakin näissä: taivaallista pizzaa Conca d'Orossa (Venetsian ensimmäinen pizza on paistettu täällä) sekä upealla sijainnilla, silti tunnelmaltaan idyllisessä, Carpacciossa. (Fun fact: jälkimmäisessä minua kosittiin.)

4. Syö myös sorbettoa. Gelato, italialainen jäätelö on maailmanluokkaansa, mutta myös venetsialaiset sorbetot ovat taivaallisia ja vielä jäätelöitä parempia viilentäjiä lämpimänä kesäpäivänä.

5. Käy gondooliajelulla. Tiedetään, kuulostaa kliseisestä, mutta jos haluaa tutustua Venetsian pääsaareen nopeasti mutta samalla rauhallisesti ja tyylikkäästi, hyppää gondoolin kyytiin. Kaikki gondoolikyydit maksavat muistaakseni 80e per 35min (paitsi illalla/yöllä). Ei ole siis väliä, mistä kohtaa hypäät tai mihin aikaan päivästä, kyydin voi myös jakaa toisten tuntemattomien turistien kanssa. Kolmekymmentäviisiminuuttia tuntuu kuin sadulta ja on mielestäni ehdottomasti hintansa arvoista.

Oletko käynyt Venetsiassa, tuleeko sinulla muita vinkkejä mieleen?

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

sallamanteri

Oho, onpa siellä gondoliajeluilla hinnat kohillaan, me käytiin joskus muutama vuosi sitten Venetsiassa, mutta jätettiin gondoliajelut silloin kokeilematta.

Majoituimme Muranon saarella ja se olikin ihan hyvä, koska siellä itse Venetsiassa oli minun makuuni vähän liikaa porukkaa. Parasta koko reissussa oli ehkä seikkailla niillä sivukujilla ja katsella yöllä mahtavia ukkoskuuroja hotellin terassilla, silloin muistaakseni ukkosti ja salamoi jokaisena yönä.

Mutta hieno paikkahan se on, me ollaan nyt ens kuussa lähdössä ensin kuukaudeksi Veronaan ja sitte pariksi kuukaudeksi Vareseen, sieltä Veronasta ei taida olla kovin pitkä matka sinne Gardajärvelle.

Saranda
Tyhjä ajatus

Oi teidän Murano-kokemus kuulostaa aivan mahtavalta. <3 Kuten teidän tuleva matkakin, VAU! Kolme kuukautta Italiassa, te onnekkaat. :) Veronasta on Garda-järvelle n. tunnin ajomatka joten käykäähän ihmeessä piipahtamassa, suosittelen!

Ihanaa matkaa vielä. <3

Herrrrie (Ei varmistettu)

off topic: sua kosittiin venetsiassa? mitennromanttisen kuuloista! oletko kirjoittanut siitä enemmänkin, olisi mukava kuulla koko tarina jos oot siitä kertonut? :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana sinä. :D <3 En ole kirjoittanut tai kertonut vielä, ehkä teen sen vielä! :)

Suvi K.
Sisunainen

Ne jätskit on kyllä parhaita! Mä kävin Venetsiassa viime kesänä, mutta sillon ehditiin öähinnä pyöriä siinä keskustassa, kun siinä oli ihan tarpeeksi nähtävää yhdelle viikonlopulle. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei kiitos kun jaoit linkin, multa on mennyt toi postaus ohi! <3 Ihanaa viikonloppua, Suvi. :)

Vööra (Ei varmistettu)

Enpä ookkaa aikoihin kommentoinu sun blogii! Edellee täällä silti luetaan joka postaus ja seurataan kuulumisia.

Mutta tähä postaukseen liittyen, vielä Muranoaki parempi on Burano! Vähän kauempana ja niin värikäs ja symppis! Ehoton lemppari :)

Elokuun Italian reissua ootellessa.. ;)

Saranda
Tyhjä ajatus

<3<3 Kiitos sinä suloinen!! Ja hitsi soikoon, Burano on ollut molemmilla kerroilla must go -listalla mutta jotenkin se vaan jäi. Onpahan (lisää) syytä minkä takia palata takaisin!

Superihanaa lauantaita sinne. xx. :)

Kommentoi