Äitiyspakkaus vai raha?

DSC_9785.JPG

Meiltä on paljon kysytty, otammeko Kelan äitiyspakkauksen. Korjaan: moni on olettanut, että tottakai otamme sen.

Kuten maailmallakin jo tiedetään, suomalainen ja Kelan myöntämä äitiyspakkaus on mieletön innovaatio ja tärkeä tukipaketti odottavalle vanhemmalle. Pakkauksessa on todella paljon hyödyllistä tavaraa ja vaatteita vauvalle. Pakkauksen vaihtoehtona on 170e äitiysavustus.

DSC_9787.JPG

Me valitsimme pakkauksen tilalle tuon rahan. Paketin sisältö on arvokkaampi kuin itse raha, mutta läheiselläni on hänen esikoisensa jäljiltä edellisvuoden äitiyspakkauksen sisältö vielä oikein hyvässä kunnossa. Hän antaa sen meille eteenpäin, elikä meillä ei ole tarvetta uudelle pakkaukselle ja sen uusille tavaroille.

Äitiyspakkaus ja äitiysavustus herättää ihmisissä paljon erilaisia kannanottoja. Moni ajattelee, että äitiyspakkausta ei saisi myydä eteenpäin koska se on saatu ilmaiseksi tai että äitiysavustusraha pitäisi käyttää sentilleen vain vauvan hakintoihin. Kummatkin on mun mielestä ihan höpöhöpöä. Kun äitiyspakkauksen on kerran saanut, mun puolesta sillä voi tehdä myöhemmin juuri sitä mitä itse kokee parhaimmaksi tehdä. Jos ottaisin äitiyspakkauksen, aivan varmasti antaisin sen eteenpäin vauvauoden jälkeen kaapeissa pölyttymisen sijaan.

DSC_9796.JPG

En ole vielä miettinyt mitä teen sillä 170 eurolla. Varmaan käytän sitä samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta tuloani eli ostan ruokaa, laitan säästöön tai hankin vastasyntyneelle sen talvihaalarin. (Tai itse asiassa kommenteissa neuvottiin toppapussia, mahtavaa miten hyviä vinkkejä olen saanut raskauden aikana täällä blogissa. <3)

Eräs tuttuni kummasteli sitä, ettemme laita rahaa automaattisesti lapsen säästötilille. (Anteeksi mille? Miksi lapsen säästötilikin on nykyään ihan itsestäänselvä asia?). Eiköhän vauvan kuluihin uppoa kokonaisuudessaan ”pikkuisen” enemmän kuin se 170e. Eli käytänkö vauvan hankintoihin nimenomaan sitä Kelan myöntämää 170e vai myöhemmin muita tulojani, on kaikille täysin yhdentekevää.

DSC_9797.JPG

Mihin ratkaisuun muut odottavat ovat päätyneet? Oletteko ottaneet / otatteko äitiyspakkauksen vai äitiysavustuksen?

 

 

Lue myös:

Minimalistin isyyspakkaus

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (16)
 1. Pakko huikata tähän väliin, kun täällä on aiheesta keskustelua, että jos joku Helsingin alueella asuva haluaa ottaa uuden äitiyspakkauksen ja myydä sen meille 170e+(vähän ekstraa vaivanpalkaksi voidaan maksaa), niin täällä innokas ostaja! Me asumme ulkomailla emmekä ole Kelan piirissä, joten äitiyspakkausta ei ole tiedossa, mutta kovasti sellaisen haluaisin, koska ”perinteet” ja ”Suomalaisuus”.

  Vaihtoehtoisesti jos joku osaa vinkata, missä netissä noita yleensä kaupitellaan, niin mielellään ottaisin vinkkejä vastaan! Ollaan varmaan tulossa Suomeen käymään helmikuun paikkeilla, joten vielä on pari kuukautta aikaa säätää asian suhteen.

  1. Voi hitsi jos olisin tiennyt, oltaisiin voitu postittaa tai antaa se teille silloin helmikuussa, mutta ehdittiin jo valita raha, ja se tuli jo tilille. Toivottavasti joku näkee teidän viestin! Kannattaa muuten jakaa myös muualla somessa (tai Vauva2019-ryhmässä?). Pidän peukkuja että saatte paketin. <3

 2. Ekalle otettiin mutta vaatteet oli meilläkin liian lyhyitä ja leveitä, lisäksi lopputalvesta syntyneelle talvivaatteet oli ihan armottoman isoja. Eli vähän vuodenajasta riippuen kannattaa varautua että joutuu kuitenkin ostamaan ulkovaatteita. Säästin kanssa toiselle sitten harjat ja sakset jne ja otin rahana avustuksen. Tän vuoden pakkaus olis kyllä ollut kuoseiltaan paljon mieluisampi kuin 2015 pakkaus!

  1. Vitsi, pitääkin vähän mallailla sen käytetyn äitiyspakkauksen saamisen jälkeen että miten ne vaatteet menevät meidän helmikuussa syntyvälle. Tai, eihän sitä koskaan tiedä minkä kokoisena hän syntyy, hankalaa tää ennakoimattomuus. 😀 Hyvä kun toit tämän esiin!

   Toivottavasti vuoden 2015 pakkaus miellytti edes osittain. 🙂 Ilmeisesti tämän vuoden pakkaus on saanut kyllä tosi paljon kehuja.

   1. Meillä syntyi kans helmikuussa esikoinen ja tarvittiin kyllä pieni talvihaalari, vaikka meillä oli pitkä vauva. Se pakkauksen haalari on 74-kokoinen muistaakseni ja tosi reilu, oli käytössä sit seuraavana talvena. Samoin se pipo oli aika jättikokoinen, eli varautuisin pienemmillä! Ja ne kaukalopussit on käteviä jos liikkuu paljon autolla.

    1. Nää vinkit on oikeasti kultaakin arvokkaampaa. Kiitos kauheasti kun jaoit, toimitaan tään mukaisesti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *