Ammattina auttaminen

1.jpg

Näin viikonloppuna vihdoin elokuvan Tanskalainen tyttö. Siinä missä leffaseurani nukahti kesken elokuvan, itkin itse liikutuksesta silmäni päästä. Yöllä en saanut enää nukuttua, kun päässä pyöri monta asiaa, aiheesta ja sen sivusta.

Olen paljon avoimempi, empatiakykyisempi ja ymmärtäväisempi kuin kolme vuotta sitten. Iän lisäksi siihen on vaikuttanut sosionomin (AMK) koulutus. Myönnän, että ennen opintojen alkua vähättelin hyvin paljon esimerkiksi joitakin mielenterveys- ja päihdeongelmia (esim. masennusta tai alkoholiriippuvuutta) kuittaen niitä ”itseaiheutetuiksi ongelmiksi, joista voi päättäväisyydellä ja omalla toimiinnallaan päästä yli”. Maailmani on avartunut käsittämättömän paljon, kun olen päässyt keskustelemaan esimerkiksi asunnottomien, itsemurhaa tehneiden vanhempien lasten, pitkäaikaistyöttömien, turvapaikanhakijoiden ja huostaanotettujen nuorten kanssa.

Lähiaikoina valmistun ammattiin, jonka isoin työkuva ja päämäärä on ihmisten tukeminen ja auttaminen. Lukuisten asiakaskohtaamisten, työharjoitteluiden ja projektijen jälkeenkin jännitän työelämää tosi paljon. Todellisissa tilanteissa ei itkemiset ja yöunien menettämiset auta.

Tosin, en uskokaan olevani maailman ensimmäinen vastavalmistunut sosionomi, joka ajattelee, ettei ole täysin valmis.

2.jpg

4.jpg

3.jpg

5.jpg

Sosionomi tukee ihmisiä elämänhallinnan eri osa-alueissa, ja voi työskennellä mm. järjestöissä, päiväkodeissa, sairaaloissa ja vankiloissa. Jos tutkinto hyvinvointialalla kutkuttaa ja olet aidosti kiinnostunut ihmisen auttamisesta, suosittelen koulutusta lämpimästi. Voit lukea sosionomin koulutuksesta ja osaamisesta enemmän täällä.

Ps. Aloitin juuri työnhaun! Ottakaa mut töihin. :)))

 

Pictures: Anna / X

 

Sweater: second hand
Dress shirt, pants and shoes: H&M

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (13)
 1. Täällä toinen sosionomi 🙂 Tsemppiä työnhakuun!

  1. Oii! 🙂 Saako kysyä mitä teet tai olet tehnyt työksesi?

   1. Toki, suoritin koulussa myös lto-pätevyyden ja olen lastentarhanopettajana tällä hetkellä, äitiyslomalla tosin. 😀 sitä ennen sosiaalitoimistossa kesätöissä. Valmistuin itsekin vasta viime kesäkuussa.

    1. Ihanaa!:) Kiitos kun kerroit, toivottavasti työ on antoisaa ja kivaa 🙂

     1. eipä mitään 🙂

 2. Tsemppiä työnhakuun ja onnea valmistumisesta! <3 

  Mä muistan myös kun ensimmäistä kertaa oivalsin jossain mielenterveystyön luennoilla, että ne mielen ongelmat ovat ihan oikeasti sairautta, eivät itseaiheutettuja ongelmia. Samoin oman pään kanssa joskus taistellessa se tuntui niin hullulta, että olen joskus pitänyt tälläisiä ongelmia ihan helposti selätettävinä ”asennekysymyksinä”. Olin niin, niin, niiiiin väärässä! 

  Sosionomit tekevät hienoa ja tärkeää työtä. Se vaatii tekijältään paljon. Koulutus antaa hyvät eväät työhön, mutta hyvä sosionomi on paljon muutakin kuin koulunsa kunnolla käynyt. Se työ vaatii oikeanlaisen ihmisen. Susta välittyy ainakin blogin perusteella sellainen kuva että oot varmasti oikealla alalla ja tuut olemaan ihan huippu sun tulevassa duunissa 🙂 

  1. En kestä miten ihana kommentti, kiitos!! <3 Ja tosi lohduttavaa kuulla että muutkin on joskus ajatellut mielenterveysongelmia ”asennekysymyksinä”, ei tuu niin tyhmä olo itellään. 🙂 Hauskaa pääsiäistä sulle! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *