Amsterdamista Helsinkiin (no Vantaalle)

Tyhjä ajatus

Upea Amsterdam! Ihania ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita, jouluvaloja ja joulumusiikkia, shoppailuhimoa tyydyttäviä kauppoja ja vähintäänkin puoleensavetäviä leipomoja. Kaupunki, jossa tuntemattomat tarjoavat sateenvarjoa ulkona ja ilmainen samppanja tuodaan pöytään pyytämättä.

Tykkäsin tosi paljon Damista. Ihastuin heti vallitsevaan pyöräilykulttuuriin ja vinoihin ja kapeisiin rakennuksiin kanavien ympärillä. Tuntui, että historiaa oli joka puolella. Osa rakennuksista lähti kohoamaan ihan veden pinnasta ylöspäin, aah. Lähemmäksi Venetsiaa en taida koskaan päästäkään.

Ihan aikaisille linnuille tiedoksi: Amsterdamin aamiaispaikat avautuvat vasta lounasaikaan. Kaupatkin ovat ihan hassuihin aikoihin auki. En myöskään lämmennyt sille budin hajulle, joka tuntui leijuvan vastaan joka kulmalla. Tiet olivat mun olemattomaan suuntavaistoon hyvin sekavia, mutta onneksi mulla oli Tiia mukana, joka tuntui oppivan kaupungin lyhyen tutustumisen jälkeen kuin omat taskunsa. Tiia oli muutenkin ihan mahtava matkakumppani, pusuja!

Tätä kaupunkia suosittelen ehdottomasti kaikille. Hollantilainen avoimuus lähes kaikkea kohtaan voi tuntua tosi kummalta, eikä siitä tarvitse tykätä. Mutta se kaikki, mihin Amsterdamissa törmää - no, se vähintääkin avartaa.

Saranda

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh ihania kuvia, ikävöin Amsterdamia paljon ! Olin siellä puoli vuotta opiskeluvaihdossa ja oli muuten opiskeluajan parhaimmat kuukaudet. Vinkkinä siis jos itse olet ajatellut opiskeluvaihtoa. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihan mahtavaa et oot lähtenyt vaihtoon ja vieläpä noin kivaan kaupunkiin! Mitä oot opiskellut siellä? :) Mullakin oma vaihto vielä edessä, mutta kohdemaa toistaseksi tuntematon...

mariam95 (Ei varmistettu)

Oot kyl mun lemppari bloggaaja :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana Mariam, kiitos. :')

Kommentoi