Blogin ekologinen jalanjälki

IMG_1673-001.JPG

Viime aikoina on ollut taas lamaannuttavaa blogiahdistusta. Kerrankin se ei ole liittynyt varsinaisesti omaan itseeni tai ajatuksiini omasta riittämättömyydestä, vaan blogien yleisestä pinnallisuudesta ja materiakeskeisyydestä.

Viimeistään Black Fridayn -postaukset saivat minut voimaan pahoin. Vinkit ja adlinkit huusivat osta osta osta, hanki hanki hanki. Karu totuus on se, että suosituimmat bloggaajat tällä hetkellä joko a) esittelevät säännöllisesti uusia ostoksiaan ja hankintojaan b) saastuttavat matkustamalla ympäri maailmaa. Jos bloggaaja ei ole ottamassa asu- tai maisemakuvia ihmisoikeuksia rikkovassa Dubaissa tai osta uusinta halpatyövoimalla valmistettua parkatakkia, lukijoiden kiinnostavuus laskee ja sivuklikkausten määrä sen mukana.

IMG_1678-003.JPG

Toisaalta, en halua aliarvioida teitä lukijoita. Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on fiksuja tyyppejä, joiden intressit ovat muutkin kuin shoppailu ja alituinen tuhlaaminen, ja jotka oikeasti pohtivat omien valintojen merkitystä ympäristöön. En itsekään väitä olevani täydellinen, mutta haluan olla vähintään tietoisempi.

IMG_1683.JPG

IMG_1681-002.JPG

Kaiken kaikkiaan, koen, että vanha blogityylini ei vastaa enää nykyistä eettistä elämänkatsomustani. Asiat ovat muuttuneet viimeisten kuukausien aikana, ja on kaiketi ihan luonnollista että blogi muuttuu sen myötä. Ja vaikka vaatteet ja reissaaminen eivät kiinnostakaan enää samalla tavalla, rakastan kirjoittamista ja haluan kirjoittaa blogia edelleen päivittäin. Täytyy vain löytää oma tapa blogata, sellaisten arvojen ja periaatteiden nojassa joiden takana voi seistä. Vaikka se valitettavasti tarkoittaisikin joidenkin lukijoiden kelkasta tippumista.

 

Kuvat: Enna Rautiainen, editointi minä

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (74)
  1. Voi rakas. <3 Mä ainakin luen sun blogia juuri siksi, että sun kirjoitukset ja kuvat huokuvat tosi pehmeitä ja kauniita arvoja. <3 Tässä maailmassa on niin tarpeeksi kulutushysteriaa ja välinpitämättömyyttä, että sun kaltaisia bloggaajia tarvitaan.

    1. Ihana Raijarina, en kestä miten suloinen kommentti! <3 Piristit mun iltaa älyyyyyttömän paljon. 🙂

      1. <3 ihana piristää sun iltaa! 🙂

  2. Ihana postaus ja ihan samanlaisia ajatuksia kuluttamisesta täällä!

    1. Kiva kuulla että aihe herättää ajatuksia ja samaistuttavuutta. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *