Dokumentit Netflixissä x8

Tyhjä ajatus

Seuraavaksi aion katsoa Food Choicen.

Esittelen tässä postauksessa kahdeksan mielestäni erinomaista dokumenttia, jotka löytyvät Netflixistä.

Fittest on Earth (2016): Gameseihin eli CrossFitin maailmanmestaruuskisoihin keskittyvä dokumentti esittelee mielestäni lajin hyvin niiden kautta, jolle CrossFit on iso osa elämää ja jotka ovat menestyneet sen parissa. Dokumentti antaa valtavasti treenimotivaatiota, muillekin kuin vain kyseistä lajia harrastaville.

Food Matters (2008): ajatuksia herättävä dokumentti, jossa painottuu tärkeä pointti: olet sitä mitä syöt. Dokumentissa puidaan myös yhtä lempiaiheittani eli Jenkkien lääketeollisuutta.

Cowspiracy (2014): karjankasvatuksen sekä lihan ja maitotuotteiden käytön vaikutuksista ympäristöön. Paljon uusia ajatuksia ja näkökulma heillekin, jotka ovat aiheeseen paneutuneet. (Varoitus: monet ystäväni ovat kääntyneet kasvissyöjiksi tämän nähtyään.)

The Popraganda Game (2015): dokumentti Pohjois-Koreasta ja elämästä/politiikasta siellä. Saa pohtimaan pohjoiskorealaisen hallinnon käyttämää propagandaa mutta myös sitä, että käyttääkö länsimaat meihin propagandaa levittämällä väärää tietoa Pohjois-Koreasta? Toisaalta, tässä dokkarissa on sama problematiikka kuin muissakin Pohjois-Koreaa käsittelevissä pätkissä; maassa on niin vaikeaa ja rajoittavaa kuvata, että suurin osa asioista jää täysin tulkinnanvaraisiksi.

The True Cost (2015): totuus päivittäin ostamiemme halpavaatteiden takana. Pikamuodin seuraukset, suurten yritysten järkyttävät toimintatavat, puuvillan viljelyssä käytettyjen torjunta-aineiden vaikutus luontoon ja ihmisiin... Koskettava ja shokeerava. Katsokaa.

The Summit (2012): tositarina ihmisistä, jotka kiipeävät maailman vaarallisinta vuorta K2:ta - ja kuolevat matkalla. En olisi uskonut, että tällainen aihe kiinnostaa minua, mutta tämä oli tosi hyvä. Jäin syvästi pohtimaan, mikä saa ihmisen hakemaan jännitystä asioista, jotka voivat tappaa.

Cristina (2016): lyhytdokumentti naisesta, joka sairastaa syöpää. Koskettavinta oli mielestäni naisen suhde aviomieheensä - en voinut lakata miettimästä, että jos itse sairastuisin, minulla olisi maailman ihanin tukiverkosto ympärillä. Tärkeä opetus siitä, miten elämä tapahtuu tässä ja nyt.

Blackfish (2013): jos eläinten oikeudet ovat lähellä sydäntäsi, katso tämä. Mietit sen jälkeen kahdesti, menetkö enää Sea Lifeen tai Korkeasaareen.

 

EN: Latest, best documentaries on Netflix - Fittest on Earth (2016), Food Matters (2008), Cowspiracy (2014), The Popraganda Game (2015), The True Cost (2015), The Summit (2012), Cristina (2016) and Blackfish (2013).

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /

Kommentit

Saana Väliheikki
LAVLI

Heippa, jos Maidentrip-dokkari on vielä Netflixissä ja jos et oo sattunu jo katsomaan niin suosittelen sitä ihan kybällä :) Teinilikka seilaa yksin purjeveneellä maapallon ympäri. Ihanan voimaannuttavaa ja samalla rentouttavaa katsottavaa!

Saranda
Tyhjä ajatus

En oo katsonut, vau! :) Täytyy kattoo jos se löytyy sieltä tai etsiä muualta. Kiitos vinkistä. <3

Minnea
Minnean muruja

Ooh, tuo The Summit täytyy kyllä katsoa!

Saranda
Tyhjä ajatus

Kannattaa! :) <3

iidis
Varpain jaloin

Kiitos suosituksista!

Suositus myös tasa-arvoa ja naiskuvaa käsittelevästä Missinterpretation dokkarista.

Twinsters puolestaan kertoo adoptoidusta amerikkalaisesta tytöstä, joka löytää indettisen kaksoissiskonsa Atlantin takaa. Totuus on tarinaakin ihmellisempää.

Saranda
Tyhjä ajatus

Uii molemmat kuulostaa tosi hyvältä! Kiitos vinkistä. :)

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos vinkeistä! Mä katoin just Netflixistä The Barkley Marathonsin eli samannimisestä ultrajuoksukisasta kertovan dokkarin, oli kyllä hyvä. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei jes hyvä kun sanoit! Se tuli mulla vastaan yksi ilta enkä jaksanut avata sitä mutta kun kerran suositus tuli, annan mahdollisuuden. :)

MariyaS
Purple Puff

Hei kiitos vinkeistä! Ajattelinki vähän aikaa sitten, että pitäis tutkii netflixin dokumenttivalikoimaa, sais opittua uuttakin:)  Kiinosti todella moni noista sun suosituksista! Täytyykin uhrata nyt viikolla aikaa niiden läpikäymiseen☺️

Saranda
Tyhjä ajatus

Ei mitään! <3 Siellä on oikeesti tosi hyviä ja laadukkaita dokkareita, uskon ettei mene kauaan ennen kun saan kasattua samanlaisen postauksen osa kaksi. :)

Kommentoi