Ehkä kliseistä mutta: vastataan vihaan rakkaudella

DSC_0675.JPG

Viikonloppuna mikään asia ei tuntunut riittävän painavalta julkaistavaksi.

Olin perjantaina Linnanmäellä ja edellispäivän Barcelonan tapahtumat saivat mahani kiertämään. Täälläkin voi tapahtua mitä vain, ihan kauheasti ihmisiä, ajattelin. Sitten sain viestin ystävältäni ja kuulin että samaan aikaan tosiaan tapahtui, parinsadan kilometrin päässä.

Loppuilta ei ollut enää hauska ja viikonloppukin on mennyt surusumussa. Ei ole näkökulmaa, josta en olisi asiaa miettinyt. Olen itse maahanmuuttajataustainen ja -myönteinen ja silti mielessäni kävi että miten maahanmuuttoa voisi jatkossa rajoittaa.

Muutaman sekunnin päästä tajusin langenneeni juuri siihen pelkoon ja irrotionaalisuuteen, johon niin iskuntekijät kuin maahanmuuttovastaisetkin ryhmät pyrkivät. Maailmassa on tällä hetkellä niin paljon vihaa ja suvaitsemattomuutta, ettei siihen ihan oikeasti mahdu enää ainuttaakaan pelokasta ajatusta tai tekoa. Maailma ja Suomi kaipaavat nyt rakkautta, huolenpitoa ja suvaitsevaisuutta. Ihminen kaipaa rakkautta, huolenpitoa ja suvaitsevaisuutta. Viha-ajatukset eivät myrkytä ainoastaan maailmaa mutta myös itseään.

Ajatukseni ovat nyt sekamelskasopan sijaan Turussa, Turun uhreille ja heidän läheisilleen mutta myös paremman maailman rakentamisella rakkaudella.

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (4)
 1. Juuri niin. Rakkaus on paras vaihtoehto.
  Tänne saa tulla hakemaan apua ja apua pitää antaa niin paljon kuin suinkin pystymme. Pystymme paljon enempään ja parempaan, kuin tällä hetkellä.
  Apua yksilöiden vastaanottamisen lisäksi on kansainvälisen politiikan toimet (joissa esim. CMI on aktiivinen ja laadukas toimija) ja ilmastonmuutoksen vastaiset toimet.

  Suomessa poliisit ja vastaanottokeskukset tarvitsevat lisää resursseja. Turun puukottajasta oli ilmoitettu poliisille aiemmin tänä vuonna, saman vastaanottokeskuksen asukaat olivat olleet huolissaan hänen mielenterveydellisestä tilastaan. Li Andersson kirjoittaa, että ”Poliisityön resurssit eivät kuitenkaan olleet riittäviä tämän vinkin tutkimiseksi. Tämä on ongelma terrorismin torjunnan näkökulmasta. Mikäli poliisin resurssit eivät ole riittävällä tasolla vinkkien selvittämiseksi kunnolla, on niitä lisättävä. Laajaa tietoliikennetiedustelua tehokkaampaa on myös hyvät ja luottamukselliset yhteydet maahanmuuttajayhteisöihin ja uskonnollisiin yhteisöihin. Niissä havaitaan parhaiten ja ensimmäiseksi, jos jokin ihminen alkaa käyttäytymään oudosti tai osoittaa merkkejä radikalisoitumisesta. Tätä yhteistyötä on nyt syytä tiivistää ja laajentaa koskemaan myös turvapaikanhakijoita.”
  ”Itse toivon huomion kiinnittämistä myös vastaanottokeskusten toimintaan. Koska kotoutumisprosessi Suomessa käytännössä alkaa vasta myönteisen oleskelulupapäätöksen jälkeen, asuu Suomessa tuhansia ihmisiä jopa useita vuosia vastaanottokeskuksissa, muiden ahdistuneiden ja traumatisoituneiden ihmisten kanssa. Kaikilla vastaanottokeskusten työntekijöillä ei ole soveltuvaa työ- tai koulutustaustaa pahoista traumoista kärsivien tai radikalisoitumisvaarassa olevien ihmisten kanssa työskentelyyn. Turvapaikanhakijoille suunnattua toimintaa järjestää pitkälti jo valmiiksi erittäin ylityöllistettyjen vapaaehtoisten joukko, joilla ei myöskään (yleensä) ole ammatillisia valmiuksia käsitellä traumoja tai väkivaltaisuutta. Juttelin tänään erään vapaaehtoisen kanssa, joka kuvaili tp-hakijoille tarjolla olevia psykososiaalisia palveluita näin: ”kehotetaan ottamaan burana ja menemään nukkumaan”.”

  1. Todella tärkeitä humioita Saana. <3 ”Kehotetaan ottamaan burana ja menemään nukkumaan.” Se on niin väärin… Ja kuten sanoit, ei välttämättä väärin työntekijän puolesta vaan resurssien ja osaamisen puolesta. Tuollaisia asioita tarkastelemella ja kehittämällä voidaan ennaltaehkäistä Turun kaltaisia traagisia tapahtumia, ei vihalla ja rasisimilla.

   Paljon rakkautta sulle, olet ihana ihminen. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *