Ei, älä kommentoi toisen ulkonäköä

DSC_2000.JPG

Albanialaisessa kulttuurissa on omasta mielestäni sellainen hassu piirre että ihmiset kommentoivat herkästi toisen ulkonäköä. Ei välttämättä pahalla – oudonkin kuuloisissa lauseissa voi olla ”hyvä tarkoitus”.

Sä oot pyöristynyt, hyvä! Kyllä naisella nyt pitää olla vähän lihaa luiden ympärillä ja hei sähän oot laihtunut! Hieno juttu!

Ja mä vihaan sitä. Vihaan sitä yli kaiken! (No okei keksin heti kymmenen asiaa jota vihaan enemmän mutta hitto vie, tää on sitten vaikka 11.) Oli tarkoitukset kuinka vilpittömiä tahansa, mua ei kiinnosta kuulla toisen suusta oonko laihtunut lomamatkalla tai onko jonkun mielestä mun luuston ympärillä tarpeeksi lihaa. Parasta (eli kamalinta) on se kun jotkut sukulaiset kuvittelevat että haluaisin olla hoikempi, ja jos oonkin laihtunut, ne luulee tekevänsä mulle palveluksen kertomalla siitä. 

DSC_1985.JPG

DSC_2002.JPG

Mä en tajua mikä tarve ihmisillä on kommentoida toisten ulkonäköä (näin albanialaisen kulttuurin ulkipuolellakin): anonyymit haukkuvat bloggaajien vartaloita tai massasta poikkeavaa tyylitajua ja Facebookin naistenhuoneella avoimesti osoitetaan jos joku on meikannut rumasti. Antakaa hei olla! Varmasti sussakin on jotain mistä kaikki ei tykkää mutta jokaisella on oikeus olla sen näköinen ja sen kokoinen kuin itse haluaa ilman ulkopuolisten puuttumista. Tiedän myös että jotkut varmasti tykkäävät jos joku kiinnittää esim. heidän painonlaskuun huomiota, mutta mun mielestä se pitäisi tehdä tosi hienovaraisesti ja vain todella läheisen ihmisen kohdalla jonka reaktiosta olet täysin varma. Muuten ei voi koskaan tietää mitä laihtumisen taustalla on: joku oikeesti tykkää olla muodokaampi tai joku yrittää kipeästi päästä syömishäiriöstä eroon.

DSC_2005.JPG

DSC_2015.JPG

Musta on tosi mukava saada blogiin kommentteja jos näytän jossain kuvissa kauniilta tai hymyni on jonkun mielestä kiva. On myös ilahduttavaa kuulla positiivisia asioita omasta olemuksesta, luonteenpiirteistä tai pukeutumistyylistäkin. Otan ”kritiikkiä” myös mielelläni vastaan silloin, jos voin korjata asian viiden minuutin sisällä. Jos hampaissani on huulipunaa tai vetoketjuni on jäänyt auki, kerro vain. Sen sijaan reisieni kokoon tai hampaiden muotoihin en voi vaikuttaa viiden minuutin sisällä.

 

 

Mitä tunteita aihe teissä herättää? Saako toisen ulkonäköä teidän mielestä kommentoida?

 

 

Kuvat Australiasta

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit (45)
  1. Webhosting Onedollar
    1.2.2019, 09:56

    This is a great motivational article. I am very happy with your good work. Really useful information Keep it up. Keep blogging going. Looking to reading your next post. Also, you should visit our website if you are looking for affordable hosting and domain for your website https://www.webhostingonedollar.com/godaddy-rs-99-web-hosting-domain.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *