Ekologisempi uima-asu - Adidas x Parley

Tyhjä ajatus

* Uima-asu saatu blogin kautta

 

En tiedä onko olemassakaan sellaista kuin ekologinen vaate mm. pesussa kuluvan veden ja mikromuovipäästöjen takia, mutta aina on mukava esitellä ekologisimpia vaihtoehtoja. Maailman parhaimpiin urheilumerkkeihin lukeutuva Adidas on lyöttäytynyt yhteen merisuojelujärjestön Parleyn kanssa ja ovat yhdessä luoneet mereen päätyneestä muovista mm. urheilutrikoita, muita urheiluvaatteita ja aivan älyttömän tyylikkäitä juoksukenkiä.

Mulla oli mukana Australiassa Adidas x Parley -malliston uimapuku, joka on valmistettu 78% kierrätetystä nailonista. Ja koska olen aikaisemmin huomannut että ympäristöystävällisemmät materiaalit ovat myös iholle parempia, uimapuku on mukava, joustava ja ulkonäöllisesti omasta mielestäni tosi kaunis. Luin arvosteluista että kannattaa valita yksi koko suurempi, joten kuvissa minulla on koko 40, mutta ehkä myös 38:lla olisi pärjännyt.

En malta odottaa, että arki tasantuu ja pääsen taas uimahalliin uimaan - tai toukokuussa STADIKALLE! Uimahallissa uiminen itsessäänhän ei ole todellakaan mikään ekoteko, mutta yritän kompensoida sen niin, että auton tai julkisen kulkuneuvon sijaan kävelen lähimmälle hallille ja tietysti syömällä uinnin jälkeen vegaanista luomuruokaa. Kesäisin hyödynnän luonnonvesistöjä ja olenkin aina kesäkuusta syyskuuhun asti joko Kuusijärvellä tai Aurinkolahden rannalla uimassa. Ei ehkä ihan samat speksit kuin Australian rannikoilla, mutta kelpaavat silti!

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Kaunis uimapuku :)! Tykkään todella paljon siitä että Adidas hyödyntää kierrätysmateriaaleja tässä mallistossa. Muutkin vaan ottamaan mallia tästä :). Pakko käydä itsekin testaamassa näitä uikkareita.

Saranda
Tyhjä ajatus

Näinpä, mun mielestä Adidas näyttää tässä tosi hyvin mallia muille urheiluvaatemerkeille. :) Jos merimuovista tai muusta kierrätetystä materiaalista voi saada kenkiä ja uikkareita, mikä tahansa on mahdollista. :)

Ihmeituhippi
Ihme ituhippi

Uimapuku on kivannäköinen, mutta mikä itseäni erityisesti ihastuttaa on vaatteen valmistus kierrätysmuovista, etenkin koska muovin kierrättäminen vaateteollisuuden tarpeisiin ja vaatimuksiin sopivaksi on erityisen hankalaa. -Mielelläni näkisin tämän kaltaisen trendin saavan lisää jalansijaa ja kierrätysmuovin käytön yleistymistä vaatteissa jatkossakin :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Samaa mieltä! Mielelläni tuen muitakin brändejä jotka pyrkivät samaan. :)

Nettanen

Mä oon pitkään haaveillut Halla x Halla -uimapuvusta, sehän on kans merten muovista valmistettua ja suomalainen yritys vieläpä. Mut tosi kivaa, että Adidas on myös isona yrityksenä lähtenyt mukaan ekologisempaan vaatebisnekseen! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Halla x Hallan on kuulemma myös hyviä vaikkei olekaan henkilökohtaista kokemusta. :) Sitten kun nää uikkarit hajoo (toivottavasti ei koskaan *prayer-emoji*) hankin ehkä Halla x Hallan seuraavaksi. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Toivottavasti saat pian omasi! <3

Kommentoi