Ekologisimpia valintoja

DSC_0147.JPG

Ei tarvita edes erityisen tarkkaa silmää huomaamaan, että viime aikoina lähes jokaisessa postauksessa esiintyneissä asuissani on ollut jokin vaatekappale kirpputorilla. Mä rakastan kirpputoreja ja siellä ”shoppailemista”. Musta on ihana tunne nähdä jossain vaatteessa potentiaalia, mikä on toisen silmissä jo hävinnyt. Käyn itsekin aina silloin tällöin myymässä, seuraavan kerran jo 26.3 Brunon konepajalle. Tervetuloa vaan ostoksille!

Kuvissa näkyvä paita on Ralph Laurenin neule, ja ostin sen vajaa vuosi sitten Uffilta. Se oli ostoshetkellä hyvä kuntoinen, ja sitä se on kyllä edelleen – myös mukava, lämmin ja omasta mielestäni ajattoman tyylikäs. Ja olisiko hintaa ollut sillä mitä, pari euroa?

Viime kuukausina olen kiinnittänyt tavallista enemmän huomiota omaan kulutukseeni, ja yrittänyt tietoisemmin tehdä ympäristöystävällisimpiä valintoja. Valinnat voivat tuntua muiden silmissä tai suuremmassa mittakaavassa mitättömiltä, mutta uskon, että hiljaa ja pienin askelein hyvää tulee. Ostan nykyään suurimman osan vaatteistani kirpputoreilta, olen todella tarkka veden kulutuksessa, olen vähentänyt muovipakkauksissa olevien tuotteiden ostamista, lajittelen roskat ja olen tarkkaillut ja siten vähentänyt sähkön käyttöä. Valitsen ruokakaupassa aina luomun ja/tai reilun kaupan tuotteen, vältän ruokahävikkiä loppuun asti ja olen vähentänyt eläinperäisten tuotteiden syömistä todella paljon.

Kuten sanottu, ei maailmaa mullistavia, mutta itselleni isoja muutoksia verrattuna elämääni esimerkiksi puoli vuotta takaperin. Toivon, että puolen vuoden päästä eteenpäin olen taas omaksunut uusia ja entistä ekoligisimpia tottumuksia.

DSC_0150.JPG

Minkälaisia – pieniä tai isoja – ekologisia valintoja sinä teet arjessa?

 

Shirt: second hand
Skirt: Mango

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (25)
  1. Niin kiva postaus!! Ja kirppisjutut on alkanu kiinnostelee täälläkin päässä viime aikoina vaan entistä enemmän! Kirppikset kunniaan 😉

    1. Kiva kuulla!! 🙂 Ihanaa päivää ja koko viikkoa sille!

  2. Vinkkaan muutaman jutun liittyen vaatteiden ekologisuuteen. Areenassa on vieläkin nähtävillä sarja Laatu, kannattaa katsoa.

    Sitten pari asiapostausta vaatteiden kierrätyksestä ja vaatteiden kemikaaleista: http://minavaankysyn.blogspot.fi/2016/02/vaatetta-sisaan-vaatetta-ulos.html ja http://minavaankysyn.blogspot.fi/2016/02/kuka-pisti-myrkkya-mun-puseroon.html 

     

    1. Oot ihan mahtava kun linkkasit! Luen tekstit tänään illalla ja Areenaan kurkkaan heti huomenna. Kiitos älyttömästi. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *