Elämässä ei ole ainoaa oikeaa järjestystä tehdä asioita

Tyhjä ajatus

Elämässä ei ole ainoaa oikeaa järjestystä tehdä asioita. Ajatustapa, jonka olen vihdoin onnistunut juurruttamaan päähäni.

Perustin ASP-tilin viime vuonna. Kerääntynyt summa on sitä luokkaa, että saatan saada asuntolainan ehkä 15 vuoden päästä. Sitten on minua nuoremmat ystäväni jotka ovat ostaneet jo ensiasuntonsa (tai toisen...) ja sitten he, jotka eivät ole suoneet ajatustakaan koko säästämiselle.

Kaverini pohtii onko ok hankkia lasta nykyisen kumppaninsa kanssa, vaikka eivät ole naimisissa, ja pitäisikö heidän avioitua ennen raskautta. En voinut muuta kuin pohtia että kuka on istuttanut nämä "oikeat järjestykset" päähämme? Miksi on "suotavampaa" mennä ensin naimisiin ja sitten vasta hankkia lapsia?

Meillä oli sulhaseni kanssa ajatuksena lähteä häiden jälkeen honeymoonille Australiaan. No, elämä sekoitti pakkaa ja päädyimme sinne kaksi kuukautta ennen häitä. Kaikki kysyvät minne nyt lähdemme, mutta nyt on sellainen tunne ettei halua mennä minnekään. Sitten kun haluan, se voi olla vaikka viisi vuotta häiden jälkeen.

Omasta mielestäni olisi jopa tylsää jos asiat tapahtuisivat kuin ohjekirjasta ja kaikille samaan aikaan. Ystäväporukassamme parasta on se, että vaikka olemme kaikki samanikäisiä, olemme ihan eri elämäntilanteissa. Jokaisen elämässä on tapahtunut jotakin mitä muilla ei, ja niiden jakaminen avartaa tosi paljon meidän muiden maailmankuvaa.

Toivotan kaikille mukavaa maanantaita. Alla vielä edellisviikon postaukset:

 

Ei, älä kommentoi toisen ulkonäköä

Helpoin bravuurini: perunoita soijanakkikastikkeessa (vegaaninen ja gluteeniton)

Tarinoita rakkaudesta neljän vuoden ajalta

Vuoden paras aika (rankemman ajan jälkeen)

Erilaisempi laukkukokoelma

9 x tasapaino

Neljä viikkoa häihin

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

Kyllä <3 Eri elämäntilanteissa olevat ystävät avartavat kokemuksillaan niin paljon, ja todellakin, olisi tylsää jos kaikilla olisi mennyt elämä saman kaavan mukaan! Rikkautta on elää erilailla - oman kaavan mukaan. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hyvin sanottu, erilaiset elämäntilanteet on usein nimenomaan rikkaus. <3 Ihanaa maanantaita sulle. :)

vilhelmiinah
VILHELMIINA H.

​Kiitos samoin! :)<3

Minnea
Minnean muruja

Ihan turhaan otamme paineita siitä, että asiat pitäisi tehdä tietyssä järjestyksessä, tai tehdä ollenkaan! Se on vain niin syvään meihin rakennettu, että asioilla on tietty järjestys.

Toisaalta on myös onnekasta, jos on ystäviä, jotka ovat samassa elämäntilanteessa ja pystyvät samaistumaan elämäntilanteeseesi, oli se sitten gradun kanssa pakerrus tai hankala raskausaika :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Tämä: "Ihan turhaan otamme paineita siitä, että asiat pitäisi tehdä tietyssä järjestyksessä, tai tehdä ollenkaan!" Niin hyvin sanottu. :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Olen ihan samaa mieltä. Tekee asioita siinä järjestyksessä kun ne tuntuu luontevilta ja jättää tekemättä jos tuntuu siltä.

Ihanaa viikkoa :)!

Saranda
Tyhjä ajatus

<3

Kiitos samoin muru!

Annika Miettinen

Se on jännä kuinka syvälle meihin tämä järjestys ja ”pitäisi tässä vaiheessa” on istutettu, ainakin itseen! Ihan hassua mutta ainakin itselle aiheuttaa ajoittain yhä paineita vaikkei tietoisesti halua edes niitä asioita nyt tai ehkä koskaan! :D

Kommentoi