En ikinä muuta pois Aurinkolahdesta

Tyhjä ajatus

Monet neuvovat että älä ikinä sano ikinä, mutta mä en ikinä halua muuttaa pois Aurinkolahdesta.

Täälläasuminen on yksi konkreettinen koko elämänpituinen haave, joka on toteutunut. Monesti kun tavoittelen jotakin, saan voimaa miettiessäni muuttoa tänne.

Kyse on vain yhdestä pienestä kaupunginosan osasta, mutta minulle se symboloi haaveiden toteutumista. Rentoutumista kun juoksulenkillä saa hengittää meri-ilmaa, rohkeutta kun voi pulahtaa jääkylmään veteen. Ystävällisyyttä kun tuntemattomat pysähtyvät ja kertovat, että on tulossa kaunis päivä.

Viikonloppuaamut ovat täällä perheemme kanssa naurettavan kliseisiä. Istun portaissa lukemassa kirjaa kun näen isäni nousemassa pois vedestä. Samanaikaisesti kuulen äitini äänen lähikahvilassa rupattelemassa pikkusiskoni kanssa. Pikkuveljeni pyöräilee juuri kahvitauolleen mukaan ja isosiskoni soittaa että olenko rannalla ja olisiko minusta mansikansyöntiseuraa.

Sitten kun olen 70-vuotias ja kun vielä asun täällä, aion lyöttäytyä sellaiseen mammaseuraan, jota näen täällä aamuisin. En oikeasti tiedä onko kyse seurasta vai naapuri- tai ystäväporukasta, mutta he ovat mahtavia: talsivat aamutakeissaan auringonnousun aikaan rannalle, uivat minuutin tai kaksi, nousevat rantaan ja kävelevät aamutakeissaan takaisin kotiin.

Ottaisivatkohan he 24-vuotiaan kokemattoman naisenalun mukaan?

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Kuulostaa ihanalta pieneltä yhteisöltä! Niin monesta paikasta puuttuu sellainen sympaattinen pienen paikan ystävällisyys.

Saranda
Tyhjä ajatus

Se on totta, kaipaan sitä enemmänkin tänne Helsinkiin. :)

Virve Vee (Ei varmistettu) http://blogit.kauneusjaterveys.fi/ostolakossa/

En asu enää Suomessa, mutta tämän postauksen luettuani minullekin tuli tunne, että tahdon muuttaa Aurinkolahteen! <3 :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Hahah yeeey tervetuloa!! :)

Yhtä sirkusta!

Aivan kuin jostain pikku kylästä tai kuin jostain tv-sarjasta. Kai tuollaisia paikkoja sitten on oikeasti?! :) 

Saranda
Tyhjä ajatus

Hahah hyvin sanottu. :D Se on enemmänkin se oma fiilis ja tietty se että koko perhe asuu suht. lähellä. :) Täällä on myös paljon iäkkäitä ihmisiä ja monet tykkäävät pysähtyä rupattelemaan. Se on ihanaa.

M.
Avec Mari

Kuulostaa aika ihanalta! Me ollaan myös hämmästelty miten avoin ja yhteisöllinen fiilis on Helsingin Ullanlinnassa. Ihmiset tervehtivät ja rupattelevat paljon enemmän, kuin täällä meidän toisessa (pikku)kotikaupungissa. Voisi ajatella, että tilanne olisi juuri päinvastoin. Siksi sanotaan molemmat nyt, että ei haluta koskaan muuttaa pois Ulliksesta :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana kuulla että tykkäätte asuinalueestanne ja että ihmiset ovat mukavia. :) Tuollaisia kokemuksia on tosi tärkeää "levittää" sellaisten "kaikki stadilaiset ovat ylimielisiä" ajatusten kumoamiseksi. Aurinkolahtikin sijaitsee Itä-Helsingissä, ja yksi syy miksi ylistän sitä on juurikin siksi että idän maine vähän paranisi. Täällä (idässä) on niin paljon kauniita paikkoja, kivaa tekemistä ja sydämellisiä asukkaita!

Kommentoi