En ollutkaan valmis ihminen tänävuonna (ja syyt miksi edellisvuosi oli elämäni ikävin)

Tyhjä ajatus

Hei muruset ja onnellista uutta vuotta. Haluan sydämeni pohjasta kiittää juuri sua kun luet tätä postausta vaikka edellisestä kirjoituksesta on lähes kaksi viikkoa. Kahteen viikkoon mahtui kilokaupalla ajatustyötä, suunnittelua, valokuvaamista, kuvienkäsittelyä ja mikä tärkeintä (ja mitä oikeastaan eniten), rentoutumista ja vain olemista.

Musta ei kuitenkaan tullut valmista ihmistä tai bloggaajaa tuon tauon aikana. Välillä kasaan kauheasti paineita ja tavoitteita päivään x mennessä, vain huomatakseni että siihen(kään) mennessä kaikki ei ole täydellistä. Ei voikaan olla, eihän elämä tai ihminen koskaan ole. En tule pääsemään tänäänkään joogatunnilla päälläseisontaan eikä tätä postausta tule lukemaan niin moni ihminen kuin mitä oikeasti toivoisin.

Jokin vuodenvaihteessa tuo silti symboolista lohtua. Ihan kuin hengittäisin tänäaamuna hieman kevyemmin. Joulukuun loppupuoli alkoi tuntumaan kuin perjantai-iltapäivältä raskaan viikon jälkeen. Jonka päätteeksi haluaa vain kaivautua viltin alle, sulkea puhelin ja aloittaa maanantaina kokonaan puhtaalta pöydältä.

Vuosi 2017 oli tähänastisen elämäni ikävin. Tein hullusti töitä, vaadin itseltäni liikaa, uuvuin ja masennuin. Rakas ystäväni menehtyi ja toinen rakas ihminen sairastui vakavasti. Kaiken lisäksi (tosin edellisiin asioihin verrattuna hyvin, hyvin pientä) taloudellinen tilanne petti ja stressasin rahasta yöunien menettämiseen saakka. Olin jatkuvasti allapäin ja väsynyt, kadotin itseni ja usein myös elämänilon.

Täällä mä silti oon, ja ymmärrän että oon hemmettin etuoikeutettu tänäkin vuonna kun saan elää ja voin oikeasti aloittaa puhtaalta pöydältä. Tänä vuonna teen vähemmän töitä, lepään aina kun on tarve ja jatkan psykologille/terapeutille juttelemista. Teen taloudellisesti järkeviä päätöksiä mutta samalla muistan, että elämässä on niin paljon muutakin sisältöä kuin raha. Vierailen ystäväni haudalla aina kun pystyn ja teen kaikkeni sairaan läheiseni vuoksi. Elämä on niin haurasta ja jokaisessa päivässä niin paljon hyvää.

 

Vielä kerran, parempaa uutta vuotta ihanat. <3

 

Asu: takki Zara / neule kirppari / hame H&M / kengät Kosovosta / reppu tuliainen / sukkahousut Swedish Stockings

 

Kuvat: Hanna Kärppä / Sunday Blondie

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Aisha J
Aisha

On uskomatonta, miten joskus yhteen vuoteen mahtuu niin paljon raskaita asioita.. Toivon että alkava vuosi on sinulle kevyempi! Blogisi on ihana, oon iloinen, että olen löytänyt sen! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos! Se alkoi ainakin tosi mukavasti ja voimaannuttavasti kun luin sun uusimman postauksen. :) Ja oot tosi kultainen kun sanot noin, se merkitsee mulle mielettömän paljon! <3

ginty
gg and the moon

<3 Kepeää, voimakasta ja ihmeellistä uutta vuotta Saranda!

Saranda
Tyhjä ajatus

Sitä samaa ihana! <3 :) Kiitos taas aamuni piristämisestä!

MiksuMoikka2017 (Ei varmistettu)

Muistathan, että tavoitteet kannattaa asettaa mentaliteetilla "Pyrin 80prosenttiin". Usein se loppu 20 tulee itsestään. Jos asettaa tavoitteet sataan suoraan, ei voi muuta kuin pettyä, koska sadan yli ei voi päästä. Muistathan myös, että liian tiukka "Tulen valmiiksi tuolloin, piste" sekä "Postaan värikkäitä postauksia tuolloin ja tuolloin, ja kuvat valmiiksi tuolloin ja tuolloin, piste" voi vetää ihan sivuraiteille - huomaatko, että valmiiksi tuleminen itsessään on jatkuva prosessi, ja niin on myös blogin ja muiden juttujen ns. Valmistuminen semmoinen "Ongoing process" jatkuvasti elämässä - sotivatko nämä vähän toisiaan vastaan, huomaatko? Lisäksi sinullahan on se oikea elämä, työ, opiskelu, kaverit, hoidettavana? Älä ole liian ankara itsellesi :) Kaikki tulee aikanaan, kun ei puhuta esim tenttipäivistä tai niihin tai bisnesasioihin valmistautumisesta, vaan sinun henkkoht prosesseista ja elämästä. Ja vaikka blogisi olisi sinulle työ, on sinulla muutakin menossa koko ajan. Höllää vähän ja hengähdä myös!!blogiakaam ei saa valmiiksi tuosta noin, se muuttuu mukanasi ja sinä muutut joka päivä.

Saranda
Tyhjä ajatus

Tää oli harvinaisen viisas kommentti. <3 Saanko ottaa tästä screenshotin sellaisina hetkinä kun kaipaa tärkeän muistutuksen? :) Hyvinä päivinä muistan tuon kaiken mutta huonoina... huuuh!

Kiitos tästä. Olet ihana ja oikeassa. <3

raijairina

<3 hirveästi onnea, rauhaa ja rakkautta uuteen vuoteen!

Saranda
Tyhjä ajatus

Vähintääkin kaikkea samaa sullekin päivänsäde. <3 :)

Nettanen

Huh, sulla on ollut kamala ja raskas vuosi! :( Muista olla armollinen itsellesi. Varsinkin meidän naisten helmasynti on usein vaatia itseltämme ihan hirveästi kaikkea, vaikka faktahan on, ettei kaikkeen vaan millään voi ehtiä ja pystyä yhtä aikaa. Siksi pitää priorisoida ja välillä myös luopua joistain asioista. Mulla on ollut myös tänä vuonna taloudellisia haasteita ja voin täysin samaistua tohon, miten älyttömän raskasta sekin voi olla. Toivotaan, että uusi vuosi tuo tullessaan vakautta, onnellisuutta ja kaikkea hyvää <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Olet ihan oikeassa! Ja mikä sen parempaa kun yrittää ravistella tää "stressivitsaus" itseltään pois jotta voi näytettää parempaa esimerkkiä muille ja mahdollisille jälkipolville. :)

Tosi ikävä kuulla, että sullakin on ollut taloudellisia murheita. Toivon että sun uusi vuosi on sen saralta mukavampi ja muutenkin kaikinpuolin mahtava!

Kiitos vielä kommenttistasi. :*

iidis
Varpain jaloin

Sulla on ollut tosi raskas vuosi. Ja ikävä kyllä samaistun tosi vahvasti noihin tunnelmiin. Oma vuoteni oli sellaista vuoristorataa, ettei toista samanlaista enää jaksaisi. Tämä alkava vuosi on kuitenkin toivoa täynnä, kun muistaa ottaa oppia siitä mitä elämä on viime vuonna eteemme tuonut.

Saranda
Tyhjä ajatus

Tosi viisaasti sanottu. <3 Viime vuonna opittiin, tänävuonna nautitaan! Onnellista uutta vuotta, ihana. :)

IlonaK (Ei varmistettu) https://nennesitajasetata.blogspot.fi

Sinua ei ole päästetty helpolla tänä vuonna. Toivon sinulle paljon jaksamista, voimia, sekä armollisuutta itseäsi kohtaan. &lt;3 Ps. Olipa kiva lukea sinun kirjoitus pitkästä aikaa. Olet ihana!

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana kommentti! Ihana sinä. <3 (Ja ihanaa kirjoittaa taas.) Onnellista uutta vuotta, Ilona. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Toivon paljon voimia ja kaikkea hyvää ensi vuoteen! Mennyt vuosi sisälsi omalta osalta aika samanlaisia asioita kuin sulla ja voimat on kieltämättä ihan pois. Mutta ehkä raskaiden aikojen jälkeen saakin olla ihan poikki ja vähän keräillä itseään, kunnes taas jaksaa nousta uuteen kukoistukseen. Kyllä se siitä! Olkoon vuosi 2018 hyvä meille kaikille.

Saranda
Tyhjä ajatus

Oon tosi pahoillani jos vuotesi oli rankka. Mut sanoit ton kyllä tosi hyvin! Nyt palautellaan voimia jotta tästä vuodesta tulee (toivottavasti ziljoona) kertaa parempi. :) Kiitos kommenttistasi ja kaikkea hyvää. <3

celine
journey

Kaikkea hyvää tähän vuoteen, olkoon 2018 lempeämpi vuosi. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kuin myös ihana! <3 :)

Sssanna (Ei varmistettu)

Mä uskon että sun tuleva vuosi tulee sujumaan mukavammin kuin edellinen, nyt kun osaat tunnistaa niitä ongelmakohtia ja toimia paremmin kuin viimevuonna. Vaikeat ajat ja tapahtumat ovat kuitenkin hyödyksi juuri siksi, että ne opettavat meille jotain. Paljon aurinkoa päiviisi! :-)

Saranda
Tyhjä ajatus

Tuo pitää varmasti paikkaansa. :) Tässä on kyllä kasvattu ja opittu henkisesti tosi paljon! Aurinoista ja onnellista viikonjatkoa sinne ihana ja kiitos kommenttistasi. <3 :)

Ilona123 (Ei varmistettu)

Kiitos rehellisestä avautumisesta :) Itselläni oli paskin vuosi kyl muistiin. Masennus diagnoosi, vaativa persoonallisuus(-persoonallisuushäiriö) ja uupuminen oli kirsikkana kakun päällä. Nyt en oo epätyydyttävässä työssä enää, joten ajatukset selkenee. Hiljalleen alkanut pala palalta nousemaan. Olen siivonnut kämppää ja käynyt mun lapsuutta läpi valokuvien kautta; vitsit kun ihminen on jaksanut liian kauan taistella yksin. Mahtavan psykoterapeutinkin löysin, jolle toivottavasti helmikuu alussa pääse jatkamaan kelatuettuna. Mä oon asenteella, että jos viime vuodesta selvisin, niin kyl tästäkin vaikkakin tiedän terapiaistuntojen olevan kaikkea muuta kuin helppoja. Asioita ei voi liikaa suunnitella, tai sit vain pettyy. Mutta parempaa vuotta sullekin :)

MarikaJohannaP
Hey girl

Sä oot kyllä ihana just tuollaisena kun olet. Itsehän sitä ei useinkaan tajua miltä sitä muiden silmiin näyttää. Kunnioitan superpaljon sitä miten toimit ja näet maailman, sulla on arvot kohdillaan ja oikeasti elät niiden mukaan. Sun postauksista on iloa niin monelle ihmisille. Toivottavasti tämä vuosi tulee olemaan kevyempi kulkea <3.

ElizabethRinne

Mä olen niin pahoillani kaikesta, mitä olet joutunut kohtaamaan. Tuttua, niin kovin tuttua. Luin itse tämän M. Leinosen runon, kun oli vaikeaa ja jotenkin iski hyvin syvälle. Ehkä tästä on apua sullekin. Eli sellaisesta julkaisusta kuin Sanat kuin ystävän käsi, 1991:
"Valoa kohti.
Valoon.
Mutta ensin pimeän läpi.
Ensin etsittävä
pimeälle nimeä,
ensin etsittävä
pimeästä ovi
itsensä kokoinen,
mentävä läpi
pimeän puhki.
Yksin. Yksin,
itseään kysyen
pelkonsa nimeä kysyen.
Mentävä
pimeän taakse
kohti
läpi.

Ja katso: valkenee!
Ja katso:
eräänä päivänä
kaikki valoa."

Niinhän se on; välillä meidän reitit pimenee pimenemistään mutta sitten kuljetaankin kohti valoa. Pikkuhiljaa, askel kerrallaan. Paljon paljon virtuaalihaleja ja lempeyttä sinne <3 Toivon sulle tähän vuoteen ennen kaikkea tuota lempeyttä, toivoa, rakkautta ja aurinkoa <3

Ps. Ihanaa, että olet palannut, ehti olemahan jo ikävä!

Elisabet | www.fashionpoetry.eu

Kommentoi