Ensimmäinen äitiyslomalla lukemani kirja: Lapsiperheen parisuhdekirja

Mainitsen lukemisen usein yhdeksi harrastuksekseni. Hävettää kuitenkin myöntää, että näin maaliskuun puoleen väliin mennessä olen lukenut tänä vuonna tasan yhden kirjan.

Sain PR-lahjaksi Raisa Mattilan ja Julia Thurénin kirjoittaman Lapsiperheen parisuhdekirjan. Se on pikkulasten vanhemmille tarkoitettu opas, joka auttaa selvittämään tavallisesti lapsiperheessä syntyviä parisuhdeongelmia.

Aihe oli itselleni vähintäänkin ajankohtainen, kun tartuin kirjaan. Pliis älä synny ennen kuin olen lukenut tään, sanoin silloin vatsassa asuvalle Elalle. Luin kirjan loppuun maanantai-iltana ja Ela syntyi tiistai-iltapäivänä. Hyvä tyttö!

Tykkäsin kirjasta paljon. Se oli hyvä yhdistelmä asiantuntijahaastatteluita ja oikeita käytännön vinkkejä. Parasta antia olivat kuitenkin Mattilan ja Thurénin omien kokemusten jakaminen sekä tietysti lukuisten tavallisten vanhempien kommentit eri lapsiperheen ongelmiin liittyviin aiheisiin.

Mun on pakko silti myöntää tämäkin: mä järkytyin. Mä järkytyin siitä, miten monella eri tavalla parisuhde voikaan muuttua lapsen myötä – ja ilmeisesti tilastojen mukaan ainakin väliaikaisesti huonompaan suuntaan. Jotkut kommentit saivat huudahtamaan itsekseni ääneen MÄ en voisi koskaan tehdä tota mun miehelle! ja No meillä ei ainakaan tule tota ongelmaa.

Mutta entä jos tuleekin? Ela on vasta kolme viikkoa vanha ja Ferhat palaa töihin vasta huomenna. Mitä meidän lapsiperheen parisuhteelle silloin käy?

Sen näkee silloin, ja silloin mulla on onneksi tämä kirja, josta hakea apua.

-Saranda

Kommentit (10)
 1. Katjuskainen
  12.3.2019, 09:45

  Mä tykkäsin myös kovasti tästä! Meillä on sujunut parisuhde aika seesteisesti lapsen syntymän jälkeen, mutta oli silti kiinnostavaa luettavaa ja hyviä pointteja. Ja voihan olla, että tähän tulee vuosien varrella vielä palattua 😊

  1. Ääh oon niin iloinen teidän puolesta!! <3 🙂 Mulla on sellainen tunne että teillä hommat varmasti myös jatkuu hyvänä. Oot jotenkin niin tutun oloinen ja haluan sulle/teille vain parasta! 🙂

 2. Tää oli hyvä kirja! Varasin kirjastosta ja luin ihan innoissani, vaikka ei ole lapsia (eikä edes tulossa) eikä myöskään parisuhdetta 😀 Hyvien kirjoittajien takia oli kuitenkin mukavaa luettavaa 🙂

  P.S. Innolla odotan myös sun kirjaa! (Ei kuitenkaan turhia paineita siitä) <3

  1. Hei mahtavaa. 😀 Tosi kiva huomata ettei kohderyhmänä välttämättä olekaan vain lapselliset parisuhteessa elävät.

   Ja hei kerron sulle salaisuuden: oma kirja tulee näillä näkymin huhtikuun lopussa / toukokuun alussa. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *