Fitness-buumi antoi liikunnaniloa

Tyhjä ajatus

Kolmistaan -blogin Karoliina kirjoitti postauksen siitä, miten fitness-buumi on joltain osin pilannut liikunnanilon. Ymmärrän Karoliinan pointin ja olen kuullut saman mielipiteen monilta muiltakin ystäviltäni. Mutta sitten on niitä ihmisiä kuten minä, joille fitness-buumi toi elämään liikunnanilon.

Siinä missä Karoliina kertoo liikkuneensa lapsuudessaan aina, mä olin lapsena ja teininä varsinainen sohvaperuna. Silloin tällöin tuli harrastettua sulkapalloa tai tanssia, muuten urheilu ei kiinnostanut pätkääkään. Liikunta ei kuulunut päivittäiseen, viikottaiseen tai edes kuukausittaiseen elämääni ennen kuin olin 19-vuotias ja kaverini alkoivat keskustelemaan whatsappissa proteiinipitoisimmista aterioista ja siitä, että seuraavan kerran kun nähdään, mennään lenkille.

Fitness-buumi toi liikunnan jotenkin lähemmäs minua - kun huomasin, että muut munkaltaiset sohvaperunat alkoivat käymään salilla kolmesti viikossa, ajattelin että kyllähän minäkin jaksan edes sen kerran. Instagramin sali-selfiet, vaatekauppojen urheiluvaatemallistot ja ruokakauppojen monikertaistuneet proteiinijuomat madalsivat mun kynnystä liikkua. En ole koskaan nähnyt fitness-buumia tapana harrastaa liikuntaa salilla vain verenmaku suussa vaan tapana harrastaa mitä tahansa liikuntaa, omalla tyylillä. Ennen fitness-buumia ajattelin että urheilu ja liikunta on vain kovakuntoisille ihmisille kun taas tämän aallon aikana olen oppinut ajattelemaan että liikunta kuuluu kaikille.

Ehkä olen alttiimpi tämänkaltaisille "joukkohysterioille" ja ehkä jonkun mielestä jopa helposti manipuloitavissa, mutta mun mielestä fitness-buumissa ei ole mitään keneltäkään pois. Tietysti - kuten Karoliinakin postauksessaan mainitsi - itsensä kehittäminen aina vain fyysisesti voi toki viedä huomion ja ajan siitä, että kehittäisi itseään älyllisesti tai muuten paremmaksi ihmiseksi muita kohtaan. En kuitenkaan näe näitä toistensa vastakohtina vaan parhaimmillaan toisiaan tukevina asioina. Omassa tapauksessani liikunnan harrastaminen on antanut minulle lisää energiaa, jota olen suunnannut muiden ihmisten auttamiseen ja luovaan tekemiseeni.

 

Mitä te sanotte - onko fitness-buumi vaikuttanut teihin positiivisesti vai negatiivisesti?

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

kattungar
Kattungar

Mun ei varmaan tarvi kommentoida mitä mieltä olen ;) hehe. Mutta se mitä halusin sanoa kirjoituksesta, niin iiiiihaaanan piristävää, kiitos <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Hahah ootkin niin cool! <3 :) Tykkään sun meiningistä tosi paljon. Ja kiitos palautteesta. xx

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm... Itseeni se vaikutti positiivisesti. Negatiivisista trendeistä pääsee helposti eroon, kun valikoi mitä somessa seuraa. Simple...

Saranda
Tyhjä ajatus

Toi oli ehkä paras käytännön vinkki ikinä! Pois seurantalistalta sellaiset ihmiset ja tilit jotka aiheuttavat painetta tai ahdistusta. :) Kiitos kommenttista!

Pieni Merenneito

Mitenkähän itsellä...? Vaikea ihan suoraa sanoa puolesta tai vastaan. Väitän, että kivat urheiluvaatteet ja niiden näkyminen kaupoissa kyllä on lisännyt, ennemmin kuin vähentänyt mun intoani liikkumiseen. Onko se sitten huono ja pinnallinen syy, jos se kuitenkin saa liikkumaan! Tärkein syy on kuitenkin ehdottomasti ollut mieheni, jonka tapasin noin pari vuotta sitten. Hän oli itse valmiiksi hyvin liikunnallisessa elämäntavassa kiinni, ja sehän tarttuu!! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos kommenttista. :) Välillä "pinnalliset" asiat johtaa hyviin, syvällisiin asioihin, mutta toki on eri asia sitten se miten urheiluvaatteita nykyään valmistetaan ja onko urheilutoppeja oltava sateenkaaren jokaisessa värissä jne... Mutta tää on sit vähän aihe erikseen ja siitä saisi oman postauksenkin, kiitos vain innoittamisesta! :)

Ja tosi kiva kuulla että puoliso on kannustanut liikkumiseen. Esimerkin voima on huikea! :)

Kivaa viikonloppua! <3

Ivy++ (Ei varmistettu)

Hyvä postaus ja olen ihan samaa mieltä! En ole kyllä ikinä edes ajatellut tuota negatiivista puolta. Olen kyllä ollut itse aina varsin liikunnallinen, eli sekin ehkä vaikuttaa. En silti seuraa esimerkiksi somessa mitään superihmisten liikuntatilejä. Olen ehkä ymmärtänyt, että parhaiten voi kun elämässä on monipuolista sisältöä. En usko, että täysin urheilulle omistautuminen on hyvästä kun elämässä on muutakin (työt). Armollisuus itselleen on hyvästä, mutta ei muistutus liikunnan harrastamisestakaan ole pahasta.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiitos paljon kommenttista. :) Osui ja upposi tuo olen ehkä ymmärtänyt, että parhaiten voi kun elämässä on monipuolista sisältöä , niin hyvin sanottu! Ja jos seuraa vain superliikkujien tilejä somessa, se voi helposti sokaistaa sille mikä on "normaalia" eli keskivertoa muun kansan kesken. :) Eli ihan hyvä veto olla seuraamatta!

Toivottavasti sulla on aivan ihana viikonloppu. <3 :)

HetaR
determined.

vähänkö meidän ajatukset kävi yksiin. :D mietin kans, että pitäis kirjottaa aiheesta sillä somella ja eri treenikanavilla, tällä fitnessbuumilla on kyllä ollu perseellepotkiva vaikutus. vaikka nämä lähteet onki vähän kakspiippusia siinä mielessä, että kuvat ja päivitykset on usein yhtä kiiltokuvaa. hämmästyttävän usein kuitenki juoksuaskel kevenee tai treeni kulkee kun nappaa instasta vähän oikeaa moodia.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kirjoita ihmeessä, olisi tosi kiva lukea lisää mielipiteistä aiheesta. :) Ja just näin, Instagramista voi saada (ja olen saanutkin) oikeasti motivaatiota!

petu (Ei varmistettu)

Missä nuo kuvat on otettu? :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Nää on otettu Kallahdessa, Vuosaareessa. :) Siellä on sellainen kaunis metsäreitti.

Kommentoi