Fitness-buumi antoi liikunnaniloa

DSC_6882-001.JPG

Kolmistaan -blogin Karoliina kirjoitti postauksen siitä, miten fitness-buumi on joltain osin pilannut liikunnanilon. Ymmärrän Karoliinan pointin ja olen kuullut saman mielipiteen monilta muiltakin ystäviltäni. Mutta sitten on niitä ihmisiä kuten minä, joille fitness-buumi toi elämään liikunnanilon.

Siinä missä Karoliina kertoo liikkuneensa lapsuudessaan aina, mä olin lapsena ja teininä varsinainen sohvaperuna. Silloin tällöin tuli harrastettua sulkapalloa tai tanssia, muuten urheilu ei kiinnostanut pätkääkään. Liikunta ei kuulunut päivittäiseen, viikottaiseen tai edes kuukausittaiseen elämääni ennen kuin olin 19-vuotias ja kaverini alkoivat keskustelemaan whatsappissa proteiinipitoisimmista aterioista ja siitä, että seuraavan kerran kun nähdään, mennään lenkille.

Fitness-buumi toi liikunnan jotenkin lähemmäs minua – kun huomasin, että muut munkaltaiset sohvaperunat alkoivat käymään salilla kolmesti viikossa, ajattelin että kyllähän minäkin jaksan edes sen kerran. Instagramin sali-selfiet, vaatekauppojen urheiluvaatemallistot ja ruokakauppojen monikertaistuneet proteiinijuomat madalsivat mun kynnystä liikkua. En ole koskaan nähnyt fitness-buumia tapana harrastaa liikuntaa salilla vain verenmaku suussa vaan tapana harrastaa mitä tahansa liikuntaa, omalla tyylillä. Ennen fitness-buumia ajattelin että urheilu ja liikunta on vain kovakuntoisille ihmisille kun taas tämän aallon aikana olen oppinut ajattelemaan että liikunta kuuluu kaikille.

DSC_6886.JPG

DSC_6818-001.JPG

Ehkä olen alttiimpi tämänkaltaisille ”joukkohysterioille” ja ehkä jonkun mielestä jopa helposti manipuloitavissa, mutta mun mielestä fitness-buumissa ei ole mitään keneltäkään pois. Tietysti – kuten Karoliinakin postauksessaan mainitsi – itsensä kehittäminen aina vain fyysisesti voi toki viedä huomion ja ajan siitä, että kehittäisi itseään älyllisesti tai muuten paremmaksi ihmiseksi muita kohtaan. En kuitenkaan näe näitä toistensa vastakohtina vaan parhaimmillaan toisiaan tukevina asioina. Omassa tapauksessani liikunnan harrastaminen on antanut minulle lisää energiaa, jota olen suunnannut muiden ihmisten auttamiseen ja luovaan tekemiseeni.

 

Mitä te sanotte – onko fitness-buumi vaikuttanut teihin positiivisesti vai negatiivisesti?

 

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (12)
  1. Missä nuo kuvat on otettu? 🙂

    1. Nää on otettu Kallahdessa, Vuosaareessa. 🙂 Siellä on sellainen kaunis metsäreitti.

  2. vähänkö meidän ajatukset kävi yksiin. 😀 mietin kans, että pitäis kirjottaa aiheesta sillä somella ja eri treenikanavilla, tällä fitnessbuumilla on kyllä ollu perseellepotkiva vaikutus. vaikka nämä lähteet onki vähän kakspiippusia siinä mielessä, että kuvat ja päivitykset on usein yhtä kiiltokuvaa. hämmästyttävän usein kuitenki juoksuaskel kevenee tai treeni kulkee kun nappaa instasta vähän oikeaa moodia.

    1. Kirjoita ihmeessä, olisi tosi kiva lukea lisää mielipiteistä aiheesta. 🙂 Ja just näin, Instagramista voi saada (ja olen saanutkin) oikeasti motivaatiota!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *