Gluteeniton ja maidoton suklaakakku

Tyhjä ajatus

Perjantaina meinasi käydä hassusti. Kutsuin pari ystävää syömään, ja tarkkaan harkitun illallisen jälkeen muistin, etten ollut miettinyt jälkiruokaa ollenkaan. Onneksi kuivakaapit eivät olleet tyhjiä, ja sain loihdittua jo kotona olleilla raaka-aineilla päästä keksityn suklaakakun. Kakusta tuli maidoton ja gluteeniton. Ensi kerralla keksin tavan jättää myös kananmunat pois, niin saamme vegaanikakun.

 

Tarvitset:

2dl raakaruokosokeria
3dl gluteenitonta jauheseosta
2tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljaa
2rkl raakakaakaojauhetta
100g sulanutta kookosöljyä
2 kananmunaa
1dl kookosmaitoa
1dl kuumaa vettä

(Huom! Resepti on helposti muunneltavissa "vähemmän hifisteleväksi"; raakaruokasokeri tavalliseksi sokeriksi, vanilja vaniliinisokeriksi (laita silloin 2 tl), raakakaakaojauhe tummaksi kaakaojauheksi ja kookosöljy joksikin muuksi kasviöljyksi.)

 

Koristeluun:

Sopii mikä vain; pähkinät, tuoreet marjat, kookoshiutaleet, maidoton suklaasiirappi...

 

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kakkuvuoan voit voidella kookosöljyllä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään ja lisää ne lopulta kuiviin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada lopulta kakkuvuokaan. Kakku on paistettava n. 50 minuuttia.

Nauttikaa, ex-tempore kakku meni ainakin täällä hyvin kaupaksi!

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kokeilin tätä, toimi. :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Hei säpä oot ollut nopea, mahtavaa et koklasit ja että maistui! :)

Kommentoi