Gluteeniton ja maidoton suklaakakku

DSC_0021.JPG

Perjantaina meinasi käydä hassusti. Kutsuin pari ystävää syömään, ja tarkkaan harkitun illallisen jälkeen muistin, etten ollut miettinyt jälkiruokaa ollenkaan. Onneksi kuivakaapit eivät olleet tyhjiä, ja sain loihdittua jo kotona olleilla raaka-aineilla päästä keksityn suklaakakun. Kakusta tuli maidoton ja gluteeniton. Ensi kerralla keksin tavan jättää myös kananmunat pois, niin saamme vegaanikakun.

 

Tarvitset:

2dl raakaruokosokeria
3dl gluteenitonta jauheseosta
2tl leivinjauhetta
1tl aitoa vaniljaa
2rkl raakakaakaojauhetta
100g sulanutta kookosöljyä
2 kananmunaa
1dl kookosmaitoa
1dl kuumaa vettä

(Huom! Resepti on helposti muunneltavissa ”vähemmän hifisteleväksi”; raakaruokasokeri tavalliseksi sokeriksi, vanilja vaniliinisokeriksi (laita silloin 2 tl), raakakaakaojauhe tummaksi kaakaojauheksi ja kookosöljy joksikin muuksi kasviöljyksi.)

 

Koristeluun:

Sopii mikä vain; pähkinät, tuoreet marjat, kookoshiutaleet, maidoton suklaasiirappi…

 

Tee näin:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kakkuvuoan voit voidella kookosöljyllä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kosteat aineet keskenään ja lisää ne lopulta kuiviin aineisiin. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada lopulta kakkuvuokaan. Kakku on paistettava n. 50 minuuttia.

DSC_0003.JPG

Nauttikaa, ex-tempore kakku meni ainakin täällä hyvin kaupaksi!

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (2)
  1. Kokeilin tätä, toimi. 🙂

    1. Hei säpä oot ollut nopea, mahtavaa et koklasit ja että maistui! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *