Helpoin bravuurini: perunoita soijanakkikastikkeessa (vegaaninen ja gluteeniton)

Tyhjä ajatus

Olen puolivalmisarkiaterioiden suurin fani. Mua ei voi koskaan nähdä leipomassa sämpylöitä keskiviikkoiltana tai valmistamassa punarijuurihummusta alusta saakka myöhään illalla. Viikonloppuna sijoitan mielelläni tuntikausia kokkailuun mutta arjen bravuuriruoat ovat aina helppoja ja syntyvät hetkessä.

Kuten tämä vegaaninen versio nakkikastikkeesta. Ateria kahdelle syntyy kun keität erillisessä kattilassa riitävän määrän perunoita ja kastikkeeksi:

pilkot 5-6 (gluteenittomia) soijanakkia ja kuumennat pannulla

(käytin itse näitä nakkeja)

kaadat päälle purkillisen salsakastiketta ja sekoitat hyvin

kaadat lopuksi vielä n. 2dl (gluteenitonta) kaurakermaa ja sekoitat hyvin

Viime aikoina olen käyttänyt ruoanlaotossa paljon Kaslink Aidon kauraruokaa ja kauramaitoa. Ehkä markkinoiden parhaanmakuiset kerma- ja maitokorvikkeet, ja onhan se aina kiva tukea kotimaista työtä. (Tosin, huomiothan, että Kaslink Aidon kaurakerma ei ole gluteeniton.)

Onko teillä tosi helppoja arkiruokabavuureja?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

carlab
Carla B

Tää lähtee testiin!

Saranda
Tyhjä ajatus

Jee hyvä hyvä! :)

Siri H
Still Life

Mä oon ollut viime kuukaudet ihan jumissa pakaste-altaista löytyvistä perunasipuli-sekoituksesta ja sen ympärille tehdystä uuniruuasta eri variaatioilla :D Yleensä oon laittanut uunivuokaan perunasipuli-sekoituksen, kasviksia, kaurakermaa ja jonkun proteiinin lähteen, kuten tofua, härkistä tai ihan vaikka soijapullia. Niin helppoa ja täyttävää ruokaa, ja saa tehtyä kerralla isomman satsin!

Saranda
Tyhjä ajatus

Musta tuntuu et oon jotenkin unohtanut uuniruoat kokonaan. Tosi hyvä muistutus sulta, kiitos! :)

Susanna P
Susanna Plane

Siis ai että alkoi tehdä tuota ruokaa mieli!! Kauhea ikävä suomi-ruokaa noin muutenkin :D Tallennan ehdottomasti tän postauksen ja laitan testiin kunhan palaan takaisin. :)
Itse tein usein soijachorizo-makkaroista, paprikasta, sipulista ja kermasta kastiketta, joka oli ehdottomasti yksi suosikki arkiruoista juuri sen helppouden takia.

Saranda
Tyhjä ajatus

Toikin kuulostaa tosi herkulliselta! Mun puolesta voitaisiin vaihtaa keittiön suhteen paikkoja HETI :D t. intialaisen ruoan fani numero yksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkä merkkisiä nakkeja käytit? :)

Kommentoi