Helpollakin pääsee – vegaaniset mansikkakakut

DSC_1015.JPG

Aina ei ole aikaa leipoa koko luomus alusta loppuun. Sellaisina päivinä kun haluan viedä tai tarjoilla jotakin kotitekoista, turvaudun tee-se-puoliksi-itse -taktiikkaan. Suklaakuorrutteen sulatan valmiista suklaalevystä tai käytän valmiskakkupohjaa. Vähän aikaa sitten kasasin digestive-kekseistä mansikkaisia minikakkuja, joiden valmistamisessa meni alle puoli tuntia.

Kasaa mansikkakakut näin: yksi keksi pohjalle, levitä sen päälle kookosmaitovaahtoa (ohje alempana), aseta vaahtokerroksen päälle viipaloitua mansikoita ja aseta sitten uusi keksi päälle. Toista tämä niin, että kerroksia tulee 2-4. Anna imeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli, jolloin neste muuttaa keksit kosteiksi ja leivoksesta tulee pehmeä kakkumainen.

DSC_1024.JPG

Kookosmaitovaahto: jätä kookosmaitopurkki (vähint. 17%) jääkaappiin vuorokauden yli kovettumaan. Kaada kovettunut rasva viileään astiaan (ei pohjalle jäävää nestettä) ja sekoita vatkaimella vaahdoksi. Lisää mielesi mukaan tomusokeria (itse lisäsin 3/4 dl) ja n. 1tl aitoa vaniljaa tai 2tl vaniliinisokeria. Sekoita hyvin. Halutessasi voit puristaa limeä tai sitruunaa tai vaihtoehtoisesti lisätä kaakaojauhetta, jolloin mausta tulee suklainen.

DSC_1022.JPG

Tuleeko teille muita helppotekoisia leivoksia mieleen?

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentit (2)
  1. Nam! Pitää kokeilla näitä <3 Teen ite aika usein sellaisia kaurakeksejä uunissa; kaurahiutaleita, banaania muussattuna, raakakaakaota, kookosöljyä, suolaa ja hunajaa – sekoita blenderissä ja tee keksejä. Paista uunissa tai pannulla kunnes ruskeita 🙂 

    1. Kuulostaa älyttömän hyviltä ja ennen kaikkea helpoilta! 🙂 Noita on testattava, kiitos kun jaoit muru. xx

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *