Helppo (vegaaninen ja edullinen) suklaakakku

DSC_6267.JPG

Rakastan leipoa helposti. En ole todellakaan mikään tuntikausia uunin ympärillä vihtyvää sorttia, vaan haluan leipoa hyvää mahdollisimman pienellä vaivalla.

Tein omalle äidilleni ja anopilleni äitienpäivänä kakun, jonka nimesin maailman helpoimmaksi suklaakakuksi. Se helppous sai mut tarjoilemaan sitä myös isäni syntymäpäivillä ja eräänä toisenakn iltana, kun ystäviä tuli kylään. Toisella leipomiskerralla kakku sai ylennyksen maailman helpoimpana ja edullisena sukkaakakkuna, kun tajusin että nämä raaka-aineet eivät paljon lompakkoa kevennä.

DSC_6268.JPG

N. 8 palaan:

 

Tarvitset

3dl vehnäjauhoja (koko kakusta saa gluteenitonta kun käytät gluteenitonta jauheseosta, kokeiltu on)

1,5dl sokeria

1/2dl kaakaojauhetta

1tl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1rkl valkoviinietikkaa

2/3dl rypsiöljyä

2dl vettä

 

Kuorutteeseen:

n. 40g vegaanista margariinia TAI 1dl kookosöljyä (kookos maistuu vähän läpi mutta on joidenkin mielestä terveellisempää)

1/3dl kaakaojauhetta

1,5dl tomusokeria

1/2tl suolaa

1rkl kauramaitoa

 

Tee näin

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rasvaa vuoka margarinilla. Sekoita ensin kuivat aineet ja sitten lopuksi nesteet ja sekoita tasaisesti. Kaada seos vuokaan ja paista se uunissa n. 25 minuuttia.

Kuorrute on yhtä helppo valmistaa: sekoita kaikki ainekset tasaisesti ja levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle. Voit koristella millä vain haluat: itse olen kokeillut niin marjoja kuin kookoshiutaleita ja suklaapaloja.

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (6)
  1. Minkä kokoista vuokaa tässä on käytetty?

  2. pölhö gustav
    19.5.2019, 09:42

    ei kohonnut ollenkaan! :O laitoin ainekset juuri kuten ohjeessa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *