Henkinen varallisuus

Tyhjä ajatus

Minusta ei todennäköisesti tule koskaan rikasta tai varakasta. Alalla, johon olen kouluttautunut, on kyllä töitä mutta pienet palkat. Olen todella huono säästämään, koska tykkään laadukkaasta ruoasta, elämyksistä ja matkustustelusta. En veikkaa, lottoa tai sijoita.

En myöskään saa mitään kiksejä rahasta tai omistamisesta. Siinä missä joku jää ihailemaan naapuruston upeaa kartanoa, minä mietin, että toivottavasti sen asukkaat ovat onnellisia ja viettävät perheenä tarpeeksi aikaa keskenään.

Rahan sijaan minulla on henkistä varallisuutta senkin edestä. Olen aina ollut perusterve. Vaikka fyysinen terveys ei takaakaan onnea, on terveys ainakin helpottanut elämääni maailmassa, jossa esteettömyys ei valitettavasti ole itsestäänselvää. Minulla on uskomattoman ihana perhe ja ystäviä, joihin voin luottaa. Minulla on myös koulutus ja osaamista, jonka olen osittain hankkinut itse, olemalla utelias ja pitkäjänteinen.

Suurin henkinen varallisuutemme onkin persoonamme. Jos käytämme sitä oikein ja arvostamme sitä, kaikki raha ja materia maailmassa ovat toisarvoisia.

Salillamme eräs mies sanoi minulle, ettei ole aina ehtinyt kiinnittää huomiota hyvinvointiinsa, sillä on tehnyt niin paljon töitä. Viime aikoina hän on kuitenkin tietoisesti päättänyt: vähemmän työntekoa, enemmän itsestään ja läheisistään huolehtimista. Taloudellisesti ei välttämättä se kannattavin lopputulos, mutta henkisesti varmasti sen arvoista.

Pysähdytään silloin tällöin miettimään, mikä on meille arvokasta muutenkin kuin vain euroissa.

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /
SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit

Anna K./Niittykukkia (Ei varmistettu) http://starbox.fi/niittykukkia

Onpa raikasta lukea tällainen postaus! Raha todellakin on toisarvoista elämän tärkeimpiin asioihin nähden.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kiva kuulla, Anna! :) Ja olen samaa mieltä.

Kommentoi