Hienosti pukeutumisen vääryys

IMG_8031.jpg

Työkaverini kysyi kerran valitsisinko tilaisuuteen mieluummin yli- vai alipukeutumisen. Vastasin intuition mukaan ylipukeutumisen – onhan vaatteiden miettiminen itselleni kunnianosoitus tilaisuudelle, ja olen aina tykännyt omalla tavallani panostaa pukeutumiseen.

Jäin jälkeenpäin kuitenkin miettimään että ei alipukeutuminenkaan tarkoita sitä, ettei mieti mitä pistää päälle. Päinvastoin, musta tuntuu että täällä Suomessa mietimme liikaakin sitä, mitä mieltä muut ovat vaatevalinnoistamme että haluamme pelata varman päälle. Turvaudumme tuttuihin vaatekokonaisuuksiin, jotta vältymme varmasti noloilta tilanteita ja liian hienostuneelta vaikuttavalta käytökseltä.

Pukeutuminen ja pukeutumisnormit voivat rajoittaa elämää paljonkin. Vai kuinka moni nainen myöntää miettineensä onko tietty paita ollut epäasiallinen töihin tai antaako ensitreffeillä minihame väärän vaikutelman? Kuinka moni mies puolestaan on miettinyt onko kauluspaita liian ryppyinen tai vaaleanpunainen liian ”naisellinen” väri? Haluan ainakin itse pukeutua niin että mukavuus ja itseilmaisu tulevat ensin ja toisten mielipiteet vasta toiseksi (tai ei milloinkaan).

IMG_8017.jpg

IMG_8071.jpg

IMG_8067.jpg

IMG_8092.jpg

Siksi puinkin kesäisen, selästä avonaisen mekon ihan tavallisena tiistaipäivänä toimistolle. Outoja katseita ratikassa: ainakin kolme. Fiilis koko päivän: aivan mahtava.

 

Mitä ajatuksia aihe teissä herättää? Kuinka moni myöntää olevansa joskus pukeutumisnormien vanki?

 

Kuvat: Enna Rautiainen

 

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (13)
  1. Mieluummin yli kuin ali, mutta aina tilanteen mukaan.
    Tuo mekko ei ole kyllä voinut saada outoja katseita vaan korkeintaan ihastuneita, koska ei ole minusta mitenkään överi. 🙂

    1. Tilanteen mukaan, kyllä! <3 Ja awws kiitos, todella kivasti sanottu. 🙂

  2. Minäkin mielummin yli- kuin alipukeudun. Ihania kuvia <3

    1. <3 Kiitos paljon ihana ja leppoisaa lauantaita. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *