Ihania (lähes) ilmaisia asioita

DSC_2475 – kopio.JPG

Julkinen liikenne. Mulla oli yksi aamupäivä yhden palaverin ja lounastreffien välissä puolitoista tuntia aikaa. Olin juuri juonut kahvia enkä halunnut pilata lounasta syömällä jotakin jo ennen, joten kahvilassa istuminen ei houkuttanut, vielä vähemmän kaupoissa pyöriminen. Hyppäsin 7 ratikkaan ja käytin aikani siellä, kausilipun hinnalla. Vastasin meileihin, katselin liikkuvia maisemia ja kuuntelin Grace VanderWaalia.

14e vesilasku kuukaudessa. Saat hanasta kylmää juomakelpoista vettä ihan koska vain ja pääset lämpimään suihkuun ennen nukkumaanmenoa vaikka joka ilta. Voit pestä pyykkiä ja tiskit kun sinulle sopii. Parasta mitä Suomesta saa on meidän vedenjakelujärjestelmä.

DSC_2487.JPG

DSC_2455.JPG

Kaupungin puutarhat. Kävimme veljeni tyttöystävän kanssa viikonloppuna Talvipuutarhassa ja muistin nämä pari kuukautta sitten otetut asukuvat, jotka olen kokonaan unohtanut julkaista. Kaupungin puutarhoissa on ihana tunnelma, ja sinne voi mennä ilmaiseksi työskentelemään, valokuvaamaan tai piknikille. Jos joku vielä kertoisi mulle onko Helsingin Talvipuutarhassa pistorasioita, mä vien itseni ja läppärini heti huomenna sinne.

Evääksi kotoa pakattu ruisleipä uimahallin jälkeen. Viisi kertaa edullisempi kuin kahviosta napattu ja vähintään viisi kertaa parempaa. Uinnin jälkeen haluan syödä välipalani ennen kuin edes puen päälle…

DSC_2474.JPG

DSC_2486.JPG

Synnyttäminen suomalaisessa sairaalassa. Toki riippuen kunnasta ja sairaalassa vietetyistä päivistä lasku voi olla useampi satanen, ja mekin olemme ihan erikseen laittaneet tätä varten rahaa sivuun. Mutta synnyttäjille hinta on pieni todellisiin kustannuksiin nähden – etenkin kun siihen laskee vielä koko raskauden ajan ilmaisen äitiysneuvolan. Ja koska yksityisiä sairaaloita ei ole, jokainen Suomessa syntyvä saa tasa-arvoisen alun elämälle. Kaikkialla maailmassa asia ei tietenkään ole näin, ja siksi arvostan etua suunnattomasti.

 

 

Mitä muita lähes ilmaisia mutta arvokkaita asioita teille tulee mieleen?

 

Kiitollista keskiviikkoa kaikille. <3

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (22)
  1. professional CV Writers
    28.1.2019, 07:38

    Loved you short hair style and nice to read your view for Finland and living style.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *