Joustanko koskaan vegaanisesta ruokavaliosta?

Tyhjä ajatus

Olen kertonut noudattavani vegaanista ruokavaliota. Joustanko kuitenkin välillä siitä? Syönkö koskaan eläinperäisiä ruoka-aineita? Vastaus on kyllä.

Muunmuassa:

Ensimmäisellä ulkomaanmatkallani sen jälkeen kun ryhdyin vegaaniksi sekosin Italiassa ja söin monta kertaa kalaa ja mereneläviä.

Kosovossa olen syönyt fetajuustoa - ei (vain) siksi että tykkään siitä erityisen paljon mutta koska Kosovossa on vähän vaikeaa olla ruokarajoitteinen...

Prahassa olin maailman onnellisin kun vastoin kaikkea odotuksiani kaupungissa oli monta ihanaa kasvisruokapaikkaa. Söin silti raakaa kalaa.

Venetsiassa söin gelatoa ja otin kuvan.

Ulkomailla kaukana omista rutiineista ja rentoutuneessa olotilassa on helpompaa langeta houkutuksille. Mutta oon mä Suomessakin lipsunut vegaanisesta ruokavaliosta useamman kerran: olen mm. syönyt ätini voissa paistettuja llokumeja, nauttinut pannukakkua Kahvila Kampelan terassilla ja maistanut silloin tällöin juhlissa tarjottua ei-vegaanista ruokaa.

 

15 kuukauden aikana jolloin olen muuten syönyt kasvisperäisesti on eläinperäisten ruoka-aineiden määrä ollut aika pieni. Sitä paitsi, vaikka itse syönkin lähes täysin vegaanisesti, en usko että kaikkien muiden pitäisi. Se, mitä olen toistanut täällä blogissa lukuisia kertoja ja mitä tulen todennäköisesti aina toistamaankin pitää tässäkin tapauksessa paikkaansa: mitä useampi vähentää, sitä parempi. Kenenkään ei tarvitse olla ehdoton.

Stressivapaita ruokailuhetkiä tähän viikonloppuun!

 

Kuvat Korttelin Storyn aamiaiselta

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

iidis
Varpain jaloin

Olen ihan samaa mieltä. Se, että minä olen päättänyt olla syömättä eläimiä ja eläinperäisiä tuotteita ei tarkoita sitä, että vaatisin kaikilta ympärilläni samaa. Mielelläni toki neuvon kysyttäessä vaikka kasvisruokien valmistuksessa, mutta en halua tuputtaa ajatuksiani muille. En usko ehdottomuteen tässä asiassa, vaan uskon että jokainen tekee omat valintansa itselleen sopivimmalla tavalla.

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihana, just näin! Niin lempeä ja viisas suhtautuminen omasta mielestäni. :)

Erica K (Ei varmistettu) https://nouw.com/ericakarppinen

Just näin. Kyllä sitä voi ihan huoletta syödä mummolassa voihin ja maitoon tehdyt pullat ja nauttia satunnaisesti herkkujuustoista. :) Minä niin liputan tuon enemmistön vähentämisen puolesta pienen joukon ehdottomuuden sijaan.

Saranda
Tyhjä ajatus

Kyllä! Jos ei mummolaherkuissa voi tehdä poikkeusta, on itsekuri ihan epäinhimillisissä sfääreissä. :D

Kommentoi