Kaikkea ei tarvitse aina ansaita

IMG_5943.jpg

Istuin tänään metrossa matkalla kirpputorille. Olin ajoissa liikenteessä, korvanapeista kantautui Patrick Parkin musiikkia eikä ollut mikään hoppu minnekään.

Ei kiire minnekään. Saa rauhassa nauttia, mietin ja paniikki iski. Takana on rento työviikko eikä ”akkujen lataamiselle” ole periaatteessa ollut tarvetta. Aloin tuntemaan huonoa omaatuntoa kun nautin pelkästä olemisesta vaikka sitä on tällä viikolla muutenkin riittänyt. Tuntui etten ansainnut sitä, koska en ollut missään vaiheessa viikkoa erityisen stressaantunut tai kiireinen.

Paitsi että ansaitsin. Sillä kaikkien kivojen asioiden eteen ei tarvitse aina raataa.

IMG_5937.jpg

Koska tiedän olevani maailman mittakaavassa erittäin etuoikeutetussa asemassa, huomaan potevani huonoa omaatuntoa monista arjen asioista. Kun ulkona on kylmä, en laita lattialämmitystämme päälle ja kun töissä on mukavaa, mietin että minun on vaihdettava työpaikkaa jotta opin tekemään henkisesti rankempaakin työtä.

En tarkalleen osaa pukea tunnetta sanoiksi tai tiedä, miten siitä pääsisi eroon. Tahdon kuitenkin ajatella, että vaikken olekaan elänyt tähän asti erityisen vaikeaa elämää, se, että voin hyvin on kaikkien etu.

Kun olen virkeä ja levännyt, huomaan, että ajattelen ja autan enemmän muita. Olen mukavampi, epäitsekkäämpi ja syvällisempi. Näen asiat laajemmin ja olen avoimempi. Ja ehkä voin ansaita tämän hetkiset mukavat asiat tekemällä myöhemmin hyvää. Ehkä karma toimii myös näinkin päin – kun universumi on minulle hyvä, olen minäkin sille.

(Tai ehkä mulla on oikeasti ollut vaan liian kevyt viikko ja mietin liikoja. Mene ja tiedä.)

 

Kuvat: Taru / Stuff About

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN /SNAPCHAT: SARANDADEDOLLI

Kommentit (8)
  1. Älyttömän ihana kommentti, kauniisti sanottu! <3

  2. ”Kärsi, kärsi, saat kirkkaamman kruunun” on mun mielestä ihan turha ajatus malli. Kärsimys ja vastoinkäymiset ei paranna tai jalosta ihmistä. Ne ehkä muuttaa näkökulmaa, mutta ei johda aina väistämättä parempaan oloon tai ihmisyyteen.

    Sen sijaan ”We don’t see things as they are, we see things as we are” on lähempänä totta. Hyvää ei tarvitse ansaita kärsimyksellä. Hyvät asiat elämässä lisääntyy kun keskittyy niihin huonojen sijaan. Silloin hyvää on niissä huonoissakin päivissä ja sen on kyllä todella ansainnutkin. <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *