Kaksi kirja-arvostelua: Sellainen tyttö ja Mielikuvituspoikaystävä

Tyhjä ajatus

Kesällä sisäinen lukutoukkani on taas herännyt eloon ja minulla on lukuisia kirjasuosituksia jaettavana teille.

Aloitetaan kahdesta: Sellainen tyttö (Lena Dunham) ja Mielikuvituspoikaystävä (Henriikka Rönkkönen).

Sellainen tyttö on Lena Dunhamin eli Girls-sarjan ohjaajan ja myös Hannah-pääosan näyttelijän kirja. Omaan elämään perustuvassa romaanissa Dunham jakaa kokemuksiaan seksistä, parisuhteista, ystävyydestä, seksistä, perheestä, opiskelusta, seksistä... Siis sellaisesta seksistä mitä ei monista kirjoista pääse lukemaan tai edes läheiseltä kaverilta kuulemaan. Mistä usein hiljennytään, mutta onneksi Dunham huutaa meidän kaikkien puolesta. (Tämän takia Dunhamin leima uuden sukupolven äänenä ei ole kauhean kaukaa haettu.) Dunham ottaa kantaa myös sellaisiin aiheisiin, jotka ovat mielestäni ja pitäisi olla kaikkien mielestä todella tärkeitä, kuten itsetunto, ruumillisuus, mielenterveys ja tasa-arvo.

Maailmassa ei mielestäni ole riittävästi avoimia ja rehellisiä kirjoja, jotka samanaikaisesti naurattavat ja saavat olon tuntumaan kevyemmältä. Oli myös ilahduttavaa ymmärtää, että Girls-sarjan Hannahissa on paljon aitoa Lenaa ja hänen elämässään tapahtuneita tosiasioita. Niin paljon ahaa-elämyksiä aikaansaanut ja itsekunnioitusta opettanut sarja ei olekaan täyttä fiktiota. Katsokaa sarjaa ja ennen kaikkea lukekaa kirja.

Toinen kirja, jonka julistin erinomaiseksi lukieassani sen yhdeltä istumalta oli Henriikka Rönkkösen esikoisromaani Mielikuvituspoikaystävä. Ja hyvin samanlaisista syistä kuin Sellainen tyttö. Rönkkönen on myös erittäin avoin sinkku- ja seksielämästään, jälleen kerran sellaisista asioista, joita muita nolottaa jakaa ja joskus jopa ajatella.

Rönkkösen rehellisyyden ja älyttömän hauskan kirjoitustyylinsä ansiosta kirja tuntuu isolta herkulliselta jälkiruoalta. Kuulin kaveriltani, että tämä on täydellistä luettavaa sinkuille, mutta voin omasta puolestani laajentaa kohderyhmää kertomalla että parisuhteessakin elävälle tämä on oikea helmi.

 
SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

Mun kesän lukulistalta ja blogipostauksesta löytyi samat kirjat :) Osasit ilmaista tuon Sellainen tyttö-kirjan tuottamat fiilikset paremmin kuin minä :) Tuli ikävä Girls-sarjaa! Tulisipa uusia jaksoja!

Saranda
Tyhjä ajatus

Huikeeta että meidän maut menee niin yhteen. :) Mullakin on ikävä, salaa haaveilen jatkosta tai jopa elokuvasta... :)

Minnea
Minnean muruja

Oi, leffa olisikin huikea idea!

Iina S. (Ei varmistettu) http://www.iinas.fi

Voi vitsi! Kiitos hurjasti tästä postauksesta! Oon yrittänyt etsiä itselleni mielenkiintoista luettavaa, mutta tartun hirveän nihkeästi uusiin kirjoihin, joista en tiedä mitään. Nuo molemmat kirjat kuulostivat todella hyviltä. :) Kiitos vielä, yritän etsiä nuo kirjat käsiini.

Saranda
Tyhjä ajatus

Ei mitään, kiitos itsellesi kommentista. <3 Voin halutessasi lainata ne sulle, laita vaan meiliä tyhjaajatus@live.fi . :)

Iina S. (Ei varmistettu) http://www.iinas.fi

Voi kiitos, mutta ehdin ostaa kirjat jo itse aivan tohkeissani! :D

Saranda
Tyhjä ajatus

Haha ihana. :)

Kommentoi