Kaksi vanhempaa etätöissä yksivuotiaan kanssa – meidän eristäytymisviikko

Kuten monissa muissakin perheissä, meidänkin viikko meni etätöissä yksivuotiaan (1v 1kk) taaperomme kanssa. Teen itse nimellisesti vain n. 60% työviikkoa, tosin yrittäjänähän se voi vaihdella paristakymmenestä satakahteenkymmeneen…

Meidän eristäytymispäivät ovat koostuneet pääsääntöisesti siitä, että olen herännyt (tai yrittänyt herätä, raskausväsymystä on edelleen ilmassa) pari tuntia ennen Elaa. Olen hoitanut tärkeimmät työt aamulla, jotta voisin keskittyä Elan herättyä vain häneen. Ferhatin työpäivät ovat etätyöstä huolimatta sidottuja kellonaikaan, eli minä olen huolehtinut pääsääntöisesti Elasta päivisin.

Aamupalan ja aamupeseytymisen jälkeen olemme lähteneet pitkälle lenkille (1-2h), palanneet lounaaksi kotiin ja sitten olen pistänyt Elan päiväunille. Ela nukkuu päivästä riippuen 2h 15min – 3h, jolloin olen voinut jatkaa töitäni.

Päiväunien jälkeen on välipala ja yleensä juuri ennen päivällistä Ferhat on lopettanut työt ja syöttänyt Elan. (Etäpäivien huomattava etu: ei mene matkoihin aikaa. Ferhat ei muuten ikinä ehtisi ennen päivällisaikaa kotiin.) Tällöin minä olen jatkanut töitä tai sitten olemme viettäneet kolmistaan aikaa.

Päivät ovat välillä intensiivisiä mutta myös aika yksinkertaisia ja Ela ei kaipaa paljon. Hän leikkii parhaiten yksin, riittää että häntä valvoo, vaikka toki jompi kumpi aikuisista on aina lähes 100% läsnä. Jotta päivissä olisi kuitenkin ollut jotain vaihtelevuuttakin, päätimme Ferhatin kanssa että teemme joka ilta jotain spesiaalia. Maanantaina se oli koko perheen sauna, tiistaina Trivial Pursuit -turnaus, kun Ela kävi nukkumaan. Keskiviikkona retkeilimme Uutelassa ja torstaina kirjoitimme kirjeen kummilapsellemme Keniaan. Perjantaina tein pitkää työpäivää fyysisesti ihan toimistolla, emme ehtineet viettämään juurikaan aikaa perheenä mutta ai että teki hyvää lähteä töihin tuulettumaan ilman keskeytyksiä. Muistin taas millaista se kävely onkaan kun ei työnnä vaunuja samalla!

Olemme myös ottaneet tavaksi viettää kahdenkeskinen välipalatuokio parvekkeella Elan nukkuessa päiväunet. Toinen hyvä päätös oli julistaa sänky korona free zoneksi. Siellä ei saa puhua koronasta sanaakaan.

Täällä ei olla siis kauheasti mitään sarja- tai joogavideosuosituksia otettu vastaan, mutta arki on mukavaa, vaikka taloushuolet painavatkin. Surullinen näkymä on se, että työt vähenevät ja kohta pääsenkin taas nukkumaan päikyt Elan kanssa ja pyörittelemään peukaloitani iltaisin. Työt ovat oikeasti tarjonneet ihan mukavaa monipuolisuutta tähän muuten yksitoikkoiseen arkeen, vaikka lepääminen etenkin näin raskaana ei myöskään olisi pahitteeksi…

Muut henkireiät ovat olleet videopuhelut ystävien kanssa ja Ferhatin asenne. En tajuu kuinka se äijä ei lannistu mistään. On myös tosi ihanaa että Ela on niin pieni ettei tajua maailman menosta mitään. Hän on onnensa kukkuloilla kun molemmat vanhemmat ovat kotona ja aavistan vakavaa eroahdistusvaihetta vol 2 sitten kun tilanne tästä vielä muuttuu.

 

Missä merkeissä teidän viikot menevät?

 

Elan mekko on saatu Polarn O. Pyretiltä

 

Seuraa: INSTAGRAM / FACEBOOK

Yhteydenotot: tyhjaajatus@live.fi

Kommentit (9)
 1. monicaphillipa
  2.4.2020, 00:01

  Many good contents are written there and soo much informative like you getting more knowledge about these things. rather you get more also. It’s a very basic need that the user or student wants this service is used for everyone who familiar with that buy private blog network building service  also helpful for the new arrivals

 2. Tosi mielenkiintoinen postaus! 🙂 miten pitkät yöunet Elä nukkuu, entä sä itse? Tuntuu nyt kun vauva lähenee 11 kuukautta, että unet on alkaneet käydä yht äkkiä tosi vähiin, ja samalla oma aika myös. Ihan ufoajatus, että ponkaisisin paria tuntia ennen vauvaa ylös joskus aamuyöllä 😀 no sitten pitäisi vaan opetella menemään ajoissa nukkumaan, koska nää illat on täysin tehotonta aikaa. Ja olisi kiva saada niitä omiakin juttuja tehtyä. Ihan ihme juttu, kun kaikki aika vaan häviää ruoanlaittoihin, siivouksiin yms. Vaikka mies on nyt etänä eli voi autella enemmän… voi miten sen ajankäytön oppisi, siinä kyllä todella todella ihailen teitä yrittäjä-äitejä 🙂

  1. Kiitos paljon kommenttistasi. 🙂 Ela nukkuu aika säännöllisesti 20.30 – 07.30 ja sitten about 12.30 – 14.45/15.30 päikkärit. Mä herään viideltä aamulla MUTTA meen myös yleensä yhdeksän aikaan nukkumaan. 😀 Eli esim. parisuhdeaika = what’s that!?

   Ne on nyt niitä valintoja joita pitää tehdä nyt mutta onneksi mies on kesällä isyysvapaalla niin sit voin myös valvoa hänen kanssaan ja tehdä töitä sitten rennommissa aikatauluissa. 🙂 Elokuussa alkaa äitiysloma jolloin myös töitä voi tehdä vähemmän.

   Tsemppiä teille! On tää aikamuista arjen jongleerausta mutta ”ne on vain kerran pieniä”. (Jotenkin niin ärsyttävä sanonta mutta nyt kun katson tota syöttötuolissa olevaa taaperoa niin mietin et kyllä se vaan oli kerran vain niin pieni. :D)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *