Kauneus tulee sisältäpäin

Tyhjä ajatus

Kaupallinen yhteistyö: Weecos (sisältää alekoodin)

Luin vähän aikaa sitten Katja Kokon kirjan Aidosti kaunis. Olen jo pitkään suosinut luonnonkosmetiikkaa, mutta vuosien saatossa en ole enää pysähtynyt miettimään syitä sen takaa. Kokon kirja muistutti taas (mielettömän kauniiden kuvien kera, kiitos Kaapo Kamu) siitä, että luonnonkosmetiikka on sijoitus itseeni, ympäristöön, eläimiin ja pidemmän päälle myös omalle kukkarolleni.

Kauneus tulee sisältä päin: se, miten suhtaudumme elämään, muihin ihmisiin ja olentoihin, itseemme, vastoinkäymisiin ja lukemattomiin ohikiitäviin hetkiin. Yksikään tuote ei tee sinusta kauniimpaa kuin aito hymy tai läsnäolo. Meillä on kuitenkin terveydellisiä ja osittain myös sosiaalisia syitä esim. puhdistautua ja pitää ulkonäöstämme huolta. Tällaisissa tapauksissa haluan suosia mahdollisimman puhdasta, eläintestaamatonta luonnonkosmetiikkaa. Se, että valitsen lähellä tuotettua ja ympäristön ehdolla valmistettua kosmetiikkaa kertoo sisäisistä arvoistani ja myös siitä sisäisestä kauneudesta.

Kuvissa näkyvät kosmetiikkatuotteet on saatu Fiini Naturallystä, joka on suomalainen artesaaniluonnonkosmetiikkimerkki. Kaikki tuotteet valmistetaan käsin puhtaista ja laadukkaista raaka-aineista. Fiini Naturally ei käytä lisättyjä kemikaaleja, väriaineita, hajusteita tai säilöntäaineita.

Nykyään kiinnitän huomiota myös siihen miten käyttämäni tuotteet on pakattu, ja mielelläni suosinkin palasaippuaa. Siksi tilasin Fiini Naturallystä käsien ja vartalon pesuun jauhetusta kahvista valmistetun palasaippuan. Saippua kuorii, hellii ja hoitaa ihoa pesun yheydessä. Rakastan kahvin tuoksua joten pesu tuntuu aina pieneltä luksukselta niinkin arkisten hetkien kuin vessassa käynnin tai tiskaamisen jälkeen.

Kaksi muuta Fiini Naturallyn tuotetta tilasin vauvavuotta silmällä pitäen: mustikkaisen silmänympärysvoiteen vajaiden yöunien varalta sekä vauvan ihonhoitoon soveltuvan luomusheavoin. Molemmissa vaikuttavina aineina on ravitseva ja puhdistamaton sheavoi, jossa on kaikki voin hoitavat ja kosteuttavat ominaisuudet tallella. Sheavoi sisältää paljon A- ja E-vitamiinia, hyviä rasvahappoja sekä luonnostaan UV-suojan.

Mulle on myös niin esteettisesti kuin ekologisuudenkin kannalta tärkeää, missä säilytän käyttämäni tuotteet. Kuvien kosmetiikkalaukut on saatu Vanamo Decosta, joiden tuotteiden valmistus tapahtuu alusta saakka Suomessa. Vanamo Decon valikoimassa on erikuosisten kosmetiikkalaukkujen lisäksi mm. pyyhkeitä, kaitaliinoja, kangaskoreja, tyynynpäällisiä ja aivan ihastuttavia torkkupeittoja. Käytettävät kankaat ovat ekologisia luonnonmateriaaleja: puhdasta luomupuuvillaa, hienoa pellavaa ja suomenlampaan villaa. Laadukkaiden kankaiden ja tyylikkään suunnittelun ansiosta tuotteet kestävät käyttöä ja aikaa, parhaassa tapauksessa sukupolvelta toiselle.

Kosmetiikkalaukut ovat Kivi-sarjaa, ja ne voi ostaa joko pakettihintaan tai erikseen. Laukkujen materiaalit ovat pellava ja luomupuuvilla. Mä harkitsen että annan isomman kosmetiikkapussin ystävälle joululahjaksi ja pienemmän pidän itselleni. Haluan todella nähdä kuinka se kestää aikaa käytöstä huolimatta. Materiaali tuntuu niin laadukkalta, ja yksinkertainen ulkoasu miellyttää silmää niin paljon, että uskon todellakin meidän lapsen perivän laukun eteenpäin.

Sekä Fiini Naturallyn että Vanamo Decon tuotteet löytyvät Weecosin verkko-alustasta, satojen muiden vastuullisten ja kotimaisten merkkien kanssa. Saatte 31.12.2018 asti SARANDA10-alennuskoodilla 10% pois jokaisesta normaalihintaisesta tuotteesta. Vielä ehtii siis tilata viimeiset joululahjat - toki alennusta voi käyttää myös joulun jälkeen jos on saanut lahjaksi shoppailurahaa... :)

 

 

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

 

Kommentoi