Kotimaan matkailu osa 3: Vallisaari

Tyhjä ajatus

Kaupallinen yhteistyö / ambassador: Epic Foods

Muistatteko kun kerroin että lähdemme tutustumaan yleisölle vasta pari vuotta sitten avattuun Vallisaareen? Olimme siellä viime viikonloppuna ja ihastuin todella saaren luontoon ja viihtyisiin palveluihin. Saaresta löytyy esimerkiksi suloinen Jäätelökahvila Paja, jossa tarjoillaan mm. kahvilan omia jäätelöitä ja aurinkoisella säällä muurinpohjalettuja ja Satamakahvila, josta saa mm. vegaanisia hodareita. 

Isompaan nälkään on Epic Foodsin konttiravintolat. Olen tilannut useamman kerran kotiin Epicin ruokia ja ollut laatuun ja makuun todella tyytyväinen. Vallisaaren Epicin konttiravintoloissa on laaja valikoima annoksia ja kontit on sijoiteltu täydellisesti saarella siten, että ruoan perässä ei tarvitse kauhean kauan kävellä.

Matkustimme Vallisaareen JT Linen lautalla Kauppahallin edustalta ja matkaan meni n. 20 minuuttia. Jotkut reitit pysähtyvät myös Suomenlinnassa ja Lonnassa, joten halutessasi saman päivän aikana on mahdollisuus käydä useammassa saaressa.

Mieletöntä, että ihan Helsingin edustalla löytyy näinkin rauhallinen ja kaunis paikka, johon voi helposti upottaa koko päivän. Ja me upotimme seuraavan yönkin. Omaehtoinen yöpyminen Vallisaaressa on kiellettyä, mutta mahdollisuus telttailuun löytyy Tentsile EcoCampista. Tentsile EcoCamp tunnetaan maailman ekologisempana, vähänhiilijalanjälkeisenä leirinä, jossa voi yöpyä puissa roikkuvissa teltoissa. Teltat ovat valmiiksi asennettuja, mikä oli tällaisella ensikertalaiselle telttailijalle oikein hyvä. Nukuimme tuulen tuudittamana, merenaaltojen kohinassa aika makoisat yöunet ja heräsin itselleni epätyypilliseen tapaan vasta lähemmäs kymmentä seuraavana päivänä. Leiri on Vallisaaren viereisessä saaressa, Kuninkaansaaressa, jonne kävellään Vallisaaresta sellaista aallonmurtajakaistaletta pitkin.

Aktiviteetitteja löytyy koko perheelle ja me kokeilimme Meriseikkailukeskuksen kajakkimelontaa. Alussa tämäkin jännitti ja tunsin oloni pieneksi lapseksi, jolla ei ole mitään motorisia taitoja, mutta ystävällisen oppaan ansiosta se muuttuikin todella hauskaksi. Meriseikkailukeskusta pyörittää aivan ihana pariskunta, jotka olivat todella mukavia ja osaavia hommassaan. Meidän oli tarkoitus kokeilla seuraavana päivänä myös suppausta, mutta se valitettavasti peruuntui mun äkillisen huonovointisuuden takia. Kajakkimelonnan ja suppailun lisäksi täällä voi harrastaa geokätkeilyä, pihapelejä ja joogaa. Lue lisää täältä.

Ja ihan ilman mitään ohjelmaakin voi viettää päivän Vallisaaren nähtävyyksiä kierrellen - löytyy hylättyjä linnoja, paljon erilaisia eläimiä ja kasveja, dramaattista historiaa hehkuva Kuolemanlaakso, tunnelmallisia lampia, hiekkaranta ja paljon tilaa patikoimiseen. Omia eväitä ei juuri tarvita kun ruokailun voi ulkoistaa Epic Foodsille. Mieletöntä miten hyvin kaikki palvelut pyörivät Vallisaaressa, vaikka se on tosiaan ollut auki vasta pari vuotta.

Lisätietoa ja varaukset voi katsoa Vallisaari.fi.

 

 

Onko Vallisaari teille tuttu paikka?

 

 

SARANDA
  
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

MarikaJohannaP
Hey girl

Kuulostaa ihanalta. Tämä paikka on kyllä tsekattava lomalla :)!

Kommentoi