Kotitekoinen vegaaninen Nutella

Tyhjä ajatus

Aikoinaan mun lempiherkkuni (miljoonien muiden ihmisten tavoin) oli pähkinäsuklaalevite Nutella. Kokonainen purkki saattoi mennä viikossa, milloin levitin sitä lettujen päälle, milloin tarjoilin hedelmien kylkiäiseksi. Vegaaniksi ryhtymisen jälkeen en ole syönyt Nutellaa (sisältää maitojauhetta) vaan olen korvannut sen Chocochilin reseptillä, kotitekoisella hasselpähkinäsuklaatahnalla.

Maitojauheen ja älyttömän sokerimäärän lisäksi Nutellaa voisi bannata kahdesta muustakin syystä: ensinnäkin, yli neljäsosa siitä on palmuöljyä. Palmuöljy on yhdistetty syöpään ja on terveysriskin lisäksi valmistustavansa vuoksi todella epäeettinen ja ympäristölle haitallinen. Siihen liittyy paljon tarpeettomia metsäpaloja, ihmisoikeusrikkomuksia ja eläinlajien katoamisia. (Lue aiheesta lisää täältä tai täältä.) Luonnollisesti Nutellan lisäksi palmuöljyä on mm. polttoaineissa, kosmetiikassa ja lukuisissa suomalaisissakin elintarvikkeissa.

Toinen syy miksi Nutella kannattaa jättää hyllyyn on sen valmistajansa Nestlé:en vuoksi. Monikansallinen Nestlé on rikkonut lukuisia kuluttajasääntöjä ja saattanut sen käyttäjiä todelliseen vaaraan ja kuolemaan. Koskettava artikkeli (vanhasta mutta edelleen ajankohtaisesta) aiheesta löytyy täällä.

Noniin, sitten iloisempiin aiheisiin eli siihen kotitekoiseen ja vegaaniseen hasselpähkinäsuklaatahnaan. Resepti ei siis ole omani, vaan kuten kerroin, olen lainannut sen Chocochililtä. Tahnan valmistus menee näin:

 

TARVITSET

5 dl hasselpähkinöitä

1 dl tomusokeria

0,5 dl kaakaojauhetta

0,25 dl sulatettua kookosöljyä

ripaus hyvänlaatuista suolaa

 

TEE NÄIN

Paahda hasselpähkinät pannulla tai 175 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Kuori pähkinät hieromalla niitä keittiöpyyhkeen sisällä. Sekoita hasselpähkinät tehosekoittimessa. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Säilytä valmis tahna jääkaapissa.

SARANDA
 
OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FI
FACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit

raijairina

Nammm! Utekramilla on muuten laiskemmille nutellanrakastajille myös suklaalla maustettu maapähkinävoi - sikahyvää! :)

Saranda
Tyhjä ajatus

Heihei tästä en oo kuullutkaan ennen tai nähnyt hyllyillä! Kiitos tuhannesti vinkistä. :) Urtekramia tykkään muutenkin ostaa ja tukea.

raijairina

Hahaa, elämä ja marraskuu on taas vähän parempi tämän avulla! :D Täältä voi vaikka tilata tuota: https://www.hyvinvoinnin.fi/products/urtekram-luomu-maapahkinavoi-crunchy-choko?variant=45747476111 . Ja se on alessa!! (tuossa nettikaupassa on muutenkin tosi hyvä valikoima kaikkea luomuherkkuja ja luonnonkosmetiikkaa ja vaikka mitä!)

Saranda
Tyhjä ajatus

Oot pelastava enkeli! <3 :) Täytyy kattoo mitä kaikkea sieltä löytyy mutta kuulostaa ainakin lupaavalta!

FloridaFinn (Ei varmistettu)

Kiitos tästä reseptistä! On usein tehnyt mieli mutta kaupassa kävelen periaatteesta ohi (Nestle). Tätä voi syödä hyvällä omallatunnolla.

Kommentoi