Kuusi asiaa, jossa pihistelen

.

Otan töihin lähes aina eväät. Miljonäärinäkin mun mielestä olisi absurdia käyttää 5 x 10e viikossa pelkästään lounaisiin.

Uuden pesukoneen hankkiminen. Muutimme tammikuussa 2016 tähän asuntoon, jonne entinen asukas oli jättänyt vanhan pesukoneensa. Ferhat on haaveillut uudesta pesukoneesta siitä asti mutta mä en millään ymmärrä, miksi hyvin toimivaa (ehkä vähän hidasta eikä välttämättä kaikkia ohjelmia pyörittävä) pitäisi korvata uuteen?

Matkakortin lataus. Punnitsen aina tarkkaan, että onko tässä kuussa kannattavampaa ladata aikaa vai rahaa. En ole vieläkään oppinut, että oli kuukausi millainen tahansa, lähes aina tulee halvemmaksi ladata saman tien aikaa. (Matkakorttipihinä toki arvostan nyt sitä, että saan rattailla matkustaa ilmaiseksi.)

.

Uusien vaatteiden ostaminen. Tää ei ole mikään minusta tuli äiti enkä shoppaile enää itselleni -juttu vaan olen jo vuosia ollut hyvin tarkka uusien vaatteiden ostamisesta. Tää tosin menee – yhdessä sen pesukoneen kanssa – enemmän ekologisuuden kuin piheyden piikkiin.

Isot ruokaostokset. Ne hoidetaan joka sunnuntaiaamu Lidlissä. Meillä on ihana lähi-K-Market, jonne mielelläni haen tarvittaessa täydennystä, mutta muuten kirpaisisi ostaa koko viikon ruoat tupla- tai triplahintaan.

Lapseni vaatteissa. Silläkin uhalla, että kuulostan huonolta äidiltä, mä en halua tuhlata maltaita Elan vaatteisiin. Joskus on kiva suosia vastuullisesti valmistettuja tai kotimaisia vaatteita, mutta muuten shoppailen Elalle lähes aina kirpparilla.

Missä asioissa sä pihistelet?

Kommentit (11)
 1. Mä oon kanssa aika tarkka siitä, että en halua ostaa mitään turhaa, on sitten kyse vaatteista tai tavarasta. Kuitenkin välillä on piristävää suhtautua vähän rennommin, ja ostaa jotakin, joka vain piristää itseä, kuten kiva keltainen neule tai kasvi kotiin 🙂 Yleensä mieluummin säästän kuitenkin kokemuksiin, kuten teatteri-iltaan tai matkaan.

  ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  1. Ollaan tässä hyvin samanlaisia. On kiva että kun viimein ostaa jotain, se oikeasti piristää eikä ole vain yksi ostos muiden joukossa. 🙂 Kokemuksiin satsaaminen on parasta!

 2. Haluaisin myös pihistellä lounaissa, mutta kaikki työkaverini syövät lounaan päivittäin ulkona. Jättäytyminen pois tällaisesta sosiaalisesta kuviosta tuntuu vähän pahalta, vaikka vuositasolla tuosta kertyy jo melkoinen tukko rahaa. Onko kukaan muu vastaavassa tilanteessa löytänyt tähän jotain ratkaisua?

  Ruuasta on mielestäni todella helppo säästää isojakin summia. Arkisin meillä syödään edullisia kasvisruokia, kuten esimerkiksi linssikeittoa, soijabolognesea ja soijamakaronilaatikkoa, joiden raaka-aineet ovat melkein ilmaisia. Myös sellaisten ”arjen luksusten vähentäminen” toimii itselläni. En tarvitse useaa erikoiskahvia viikossa ja tapaan ystäviäni mieluummin heidän kotonaan kuin brunsseilla tai ravintoloissa.

  1. Tee vaikka niin, että käyt maanantaisin ja perjantaisin syömässä työkavereiden kanssa ulkona. Ti, ke to otat omat lounaat. Kerrot työkavereille tästä rutiinista avoimesti, niin saat sen paineen pois itseltäsi.

   1. Hei miten erinomaisen hyvä vinkki! Voisko työpaikalla myös yhdessä kannustaa kaikkia ottamaan omat eväät?

   2. Tämä vinkki lähtee mullakin kokeiluun! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *