Kuvat jossa näytin mielestäni lihavalta – #MuhkuraManifesti

DSC_0735.JPG

Marraskuun Trendissä on Mia Frilanderin nerokas artikkeli selluliitistä. Tekstissä puhutaan siitä miten häpeämme omia muhkuroitamme ja kuinka se häpeä estää meitä tekemästä tiettyjä asioita ja vaikeuttaa itsemme hyväksymistä. Siksi Lilyn toimitus haastoi kaikki #MuhkuraManifestiin eli tulemaan selluliittikaapista ulos ja todistamaan että lähes kaikilla meistä on selluliittiä – eikä siinä ole mitään hävettävää (tai terveyshaittoja!).

Osallistun #MuhkuraManifestiin jakamalla viime kesän asukuvat, joita en kehdannut silloin julkaista. Miksi? Koska sääreni näyttivät epämuodostuneilta ja vatsani pullotti hameen läpi. En ole muutamaan kuukauteen katsonut näitä kuvia, enkä enää edes näe mitä kohtia pidin muhkuraisina. Muistan kuitenkin selvästi senpäiväisen reaktioni kun kävin nämä samana iltana läpi: näytän niin lihavalta jokaisessa kuvassa, hyi.

DSC_0707.JPG

DSC_0743.JPG

Olen iloinen että muutamassakin kuukaudessa kehon hyväksymisprosessissani on tapahtunut selvää kehitystä. Totuus on se, että jos korvien välissä kuuluu vaan itsekritiikkiä ja oman ulkonäön soimaamista, itsensä nimittely jatkuu senkin jälkeen kun on tavoittanut sen ”täydellisen vartalon”. Kuten kerroin, täsmälleen samat kuvat herättävät minussa täysin erilaisen reaktion kuin neljä kuukautta sitten – ainoa asia mikä on muuttunut, on oma tapa nähdä ja puhua itselleen.

Kehopositiivisuus on ollut viime aikoina esillä paljon ja kannatan sitä täysillä – jokaisen kuuluisi rakastaa itseään ja hoitaa ja vaalia omaa vartaloa sen ansaitsemalla kunnioituksella ja lempeydellä. Kukaan meistä ei ole täydellinen mutta jokainen meistä on ainutlaatuinen ja arvokas. Selluliitteineen kaikkineen.

 

Lue lisää #MuhkuraManifestistä täällä.

 

 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (17)
 1. (toim huom tajuan pointtisi joka on hyvä)

  Olen monesta paikasta kuullut ja lukenut kuinka ihmisellä on VELVOLLISUUS rakastaa itseään, kaikkien KUULUU eli täytyy rakastaa itseään. Tämä puhe alkaa kyllästyttää.. ”sun on pakko rakastaa itseäsi, no, rakasta nyt! Kovempaa, paremmin!”

  1. Ymmärrän kyllä että se voi tulla jo korvista ulos. 😀 Olen monilta myös kuullut että he potevat huonoa omatuntoa tai epäonnistumista koska ”eivät rakasta itseään” vaikka ajan henki on sellainen että ”kuuluisi rakastaa itseään”. Tästäkin saattaisi saada mielenkiintoinen postauksen kasaan, kiitos ideasta! 🙂

 2. Oot niin kaunis Saranda, just sinuna itsenäsi <3 Sun hymys on niin valloittava, a-i-n-a näissä kuvissa! Love u!

  xx

  1. Vilhelmiina! Oot niin kultainen! <3<3 Jaksat aina ilahduttaa ja piristää. 🙂 Paljon rakkautta takaisin! <3

   1. Koppi otettu ja takasinheitto vielä sulle <3<3<3<3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *