Laiska vai huomaamatta tehokas?

DSC_0136_2.jpg

Mukavaa sunnuntaipäivää tyypit! Mä toivon, että kaikilla on mahdollisimman rentouttava viikonloppu menossa.

Yhdistämme sunnuntain yleensä juurikin rentoutumiseen ja mukavaan oleskeluun, kaikkeen muuhun kuin tehokkuuteen. Rauhallinen vapaa-aika ei kuitenkaan ole tehokkuuden vastakohta; yleensä parhaat ideat syntyvät kun ihmisellä on nimenomaan aikaa ja lepoa.

DSC_0120.JPG

Luen parhaillaan kirjaa Luova laiskuus (Juha Hakala), jossa korostetaan sitä, että innovatiivisuus ei kukoista kiireessä. Voin palata kirjaan joku toinen päivä, mutta ensivaikutelma on todella hyvä. Kirjassa käsitellään sitä, kuinka menestyneiden ihmisten takana ei välttämättä ole huippuälykkyyttä ja kiirettä, vaan nimenomaan ajan ja virheiden synnyttämää luovuutta ja ideoiden ruokkimista.

DSC_0142.JPG

Itse suuntaan tästä seuraavaksi vanhempien luokse aamukahville. Tänään on luvassa myös myöhäinen lounas ja leffassa istumista. Ihanan laiskaa.
 

Kuvat: Ani Frei
 

SARANDA OTA YHTEYTTÄ: TYHJAAJATUS@LIVE.FIFACEBOOK / INSTAGRAM / BLOGLOVIN

Kommentit (8)
 1. Just näin! Mäkin huomaan, että usein a) palautuminen ja laiskat päivät tekevät tosi hyvää ja niiden jälkeen on ihan eri tavalla energiaa tehdä asioita ja b) joskus huomaa, että juuri niinä laiskoina päivinä onkin jälkikäteen ajatellen tullut tehtyä tosi paljon tärkeitä juttuja. Mulla esimerkiksi kaikki tekemäni biisit, blogitekstit ja isot oivallukset on saatu aikaiseksi juuri tuollaisina joutilaina päivinä. 🙂 Nyt pääsiäisenä ollaan otettu tosi rennosti ja ilman mitään paineita – ja olen saanut kuin huomaamatta tehtyä itselleni nettisivut. En siis tarkoita, etteikö ihan aito laiskottelu olisi välillä tositosi hyvä juttu, mutta olen huomannut, että olen usein eri tavalla tehokas silloin, kun en ole itseäni kohtaan ankara ja vaativa. 

  Ihanan leppoisaa pääsiäistä! <3

  1. Tosi hyvä näkökulma! Eli lepposina päivinä voikin saada paljon aikaseksi ihan suunnittelematta ja paineita ottamatta. 🙂 Kiva kuulla että oot tehnyt tärkeitä juttuja! <3 Nauti päivästäsi!

 2. Heippa Saranda!

  On ollut tosi ihanaa lukea sun blogia 🙂
  Oli pakko kommentoida, kun mainitsit Luova laiskuus kirjan! Luin sen itse viime vuonna ja se oli todella antoisa kirja 🙂
  Hyviä lukuhetkiä ja mukavaa pääsiäistä!

  1. Moi ihana! Kiitos paljon kommenttista, piristit mun iltapäivää. 🙂 Toivon että saan kirjasta irti yhtä paljon kuin sä! Toistaiseksi se vaikuttaa tosi hyvältä. 🙂

   Nautinnollista pääsiäistä sinnekin ja kiitos vielä kun jätit puumerkin! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *